USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Macaristan ve Polonya'dan AB bütçesini veto için ortak deklarasyon

Macaristan ve Polonya, imzaladıkları ortak deklarasyonla Avrupa Birliği'nin (AB) 2021-2027 bütçesini veto edeceklerini duyurdu. İki ülkenin başbakanları, iki ülkeden birinin çıkarlarına uygun olmayan hiçbir öneriyi kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Macaristan ve Polonya'dan AB bütçesini veto için ortak deklarasyon
27-11-2020 00:06
Google News
Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Macar mevkidaşı Viktor Orban ile Budapeşte'de çalışma yemeğinde bir araya geldi. İki başbakan gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında Macaristan ve Polonya'nın çıkarları gereği AB'nin 2021-2027 bütçesini veto etme kararı aldıklarını açıkladı. Ev sahibi Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ile görüşmesinde AB bütçesinin hukukun üstünlüğü koşuluna bağlanması hususunda Polonya'nın tutumunu dinlediğini, iki ülke olarak ulusal egemenliklerini nasıl muhafaza edebilecekleri üzerine konuştuklarını aktardı.

Temel çıkarlarının ihlal edildiğine hükmetmeleri durumunda vetonun en doğal hakları olduğunu belirten Orban, AB bütçesinin hukukun üstünlüğü ile koşullandırılmasının Macaristan'ın çıkarına aykırı olduğunu, vatanseverlik gereği veto hakkını kullanacağını söyledi. Polonya Başbakanı Morawiecki ile birlikte bu hususta ortak deklarasyon hazırladıklarını ifade eden Orban, "Macaristan, Polonya için kabul edilebilir olmayan hiçbir öneriyi kabul etmeyecektir" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?