USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Lübnan Başbakanı Mikati ilk resmi ziyaretini Fransa’ya yaptı

Lübnan'ın dünkü Başbakanı Necib Mikati başbakanlığında kurulan dünkü hükümetin Lübnan parlamentosundan güvenoyu almasının arkası sıra ilk resmi ziyaretini Fransa'ya gerçekleştirerek, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ortak araya geldi.

Lübnan Başbakanı Mikati ilk resmi ziyaretini Fransa’ya yaptı
24-09-2021 19:26
Google News

Lübnan'da Necib Mikati başbakanlığında kurulan dünkü hükümet 20 Eylül'de parlamentoda güvenoyu almış, hükûmet merkezi Beyrut'taki patlamanın arkası sıra yırtık sağlayan ve 13 ay süresince bitmeme fail siyasal buhran akıbet bulmuştu. Lübnan Başbakanı Necib Mikati başbakanlığında kurulan dünkü hükümetin Lübnan parlamentosundan güvenoyu almasının arkası sıra ilk resmi ziyaretini Fransa'ya gerçekleştirdi.

Mikati, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile hükûmet merkezi Paris'te arazi düzlük Elysee Sarayı'nda ortak araya geldi. Görüşmenin arkası sıra mütekellim Macron, Lübnan'a müteveccih desteğini doğrulama ederek, limandaki patlamadan sonradan ülkeyi 2 el ziyaret ettiğini hatırlattı. Fransa'nın Lübnan ordusuna dayanak noktası sağladığını ve sağlamaya bitmeme edeceğini kail Macron, Fransa'nın dünkü Lübnan hükümeti ile beraberce belli ortak ruzname üstünde çalışmaya bitmeme edeceğini belirtti. Macron, arsıulusal topluluğun reformlar yapılmadığı takdirde Lübnan'a iane sağlamayacağına uyanıklık çekerek, Mikati'nin lazım reformları temin lafı verdiğini kaydetti. Lübnan hükümetinin yolsuzlukla uğraş düşüncesince emek vermesi ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile çabucak müzakerelere başlaması icap ettiğini vurgulayan Macron, ülkedeki para ve bankacılık sisteminin de şişman reformlara gereksinimi bulunduğunu tabir etti. Lübnan'da yakın seçimlere de yer veren Macron, seçimlerin saydam ortak biçimde yapılması gereğini vurguladı.

Macron'un arkası sıra mütekellim Mikati de hükümetinin lazım reformları yapmak düşüncesince Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Michel Aoun ve Lübnan parlamentosu ile koordineli yerine çalışacağını söyleyerek, "Lübnan, Arap ve Batı desteğine güveniyor" dedi. Mikati ayrıca, ekonomiyi canlandırmak, Uluslararası Para Fonu ile rüya vaat fail müzakereleri izlem buyurmak ve krizi sona erdirmek düşüncesince azimli önlemler alındığını doğrulayarak, Fransa'nın bu müzakerelere desteğine müteveccih itimatını vurguladı.

Nisrine Borghol
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?