USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Lezzeti Avrupa'ya açıldı

Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan Mahmut, Hasan ve Tayfun Temiz kardeşler 20 yıl önce babasından gördükleri mesleğe merak salıp pideci dükkanı açtılar. Yaptıkları pideler Fransa, Avusturalya ve Almanya'ya gönderiliyor.

Lezzeti Avrupa'ya açıldı
19-12-2020 12:56
Google News

Babalarının mesleğe ilk olarak amcalarıyla birlikte Merzifon ilçesinde fırıncılık yaparak başlamasıyla bu mesleğe ilgi duydukları, daha sonralarda da 2 kardeşin Hasan ve Tayfun Temiz kardeşlerin amcalarının yanında Tokat'ın Erbaa ilçesinde açtığı pide dükkanında çalışmaya başlamasıyla mesleğe ilk adımlarını attılar.
Erbaa'da devam ettirdikleri pidecilik işini Taşova'da dükkan açarak devam ettiren 3 kardeş amca oğullarıyla 13 yıl birlikte çalıştıktan sonra kendi dükkanlarını açtılar. Açtıkları dükkanda 7 yıldır ilçenin ve diğer illerin sevilen lezzetlerini yapan kardeşler daha sonra yaptıkları lezzetleri Avrupa'ya taşıdı. Yazın gelen gurbetçilere, dükkanlarında yaptıkları cevizli katmer, haşhaşlı katmer ve pideleri Fransa'ya, Avusturalya'ya ve Almanya'ya göndermeye başladılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?