USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kronik Ağrı ve Yorgunluklarınızdan Ozon Terapi İle Kurtulun

Doç. Dr. İrfan Koca, yaptığı açıklamada kronik yorgunluk ve ağrılardan Ozon Terapi ile kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Kronik Ağrı ve Yorgunluklarınızdan Ozon Terapi İle Kurtulun
31-01-2023 13:48
01-02-2023 13:09
GAZİANTEP
Google News

Fizik Tedavi, Rehabilitasyon ve Bütüncül Tıp Uzmanı Doç. Dr. İrfan Koca, “Son yıllarda Covid-19 pandemisinin de etkisi ile kronik yorgunluk ve ağrı sendromlarında artış gözlemlenmektedir. Özellikle bu tür ölümcül sonuçlara neden olma riski de taşıyan enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek önem arz etmekte. Gerek bağışıklık sistemimizi güçlendirmek gerekse de enfeksiyonlar sonucunda vücudumuzda oluşabilecek halsizlik, yorgunluk, ağrı sendromları veya da doku düzeyindeki hasarlara yönelik olarak Ozon Terapinin, onarıcı, iyileştirici, düzenleyici ve koruyucu etkilerinden yararlanabiliriz” dedi.

Ozon Terapi etki mekanizması ve etkili olduğu sağlık problemleri ile ilgili de bilgi veren Koca,

“Ozon, üç tane oksijen molekülünün bir araya gelmesi ile oluşan, O3 olarak bilinen bir gazdır. Tıbbi uygulamalarda kullanılan oksijen-ozon karışımı % 3-5 oranında Ozon içerir. Bu karışıma “medikal ozon” adı verilir.

Ozon Terapisi ile kan hücrelerimiz ozon ile temas ettiklerinde bu hücrelerimizde bir dizi değişiklikler meydana gelir. Alyuvarlar elastikiyet kazanır ve böylece kanın akışkanlığı artar. Alyuvarların oksijen taşıma kapasitesi artar. Alyuvarların oksijeni dokulara bırakma yeteneği artar. Hücre metabolizması hızlanır, vücutta toksinlerin atılmasını sağlar.   

 Ozon Terapi bağışıklık sistemini güçlendiren, yaşlanma süreçlerini yavaşlatan, yağ yakımını hızlandıran, vücutta enerji artışı sağlayan ve vücuttaki tüm sistemlerin çalışma mekanizmalarını iyileştiren doğal bir tedavi yöntemidir. Ozon Terapi halsizlik, yorgunluk, bağışıklık sistemi ve dolaşım sistemi problemleri, romatizma, diyabet ve ağrı sendromları başta olmak üzere birçok sağlık problemimde veya koruyucu amaçla uygulanır.

Ozon Terapi güvenli, etkili ve bilimsel bir uygulamadır. Tüm dünyada birçok hastalığa karşı veya sağlığı korumak amacıyla, yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır” dedi.

Doç. Dr. İrfan Koca, Ozon Terapi uygulama protokolü hakkında ise, “Ozon tedavisini birçok uygulama metodu vardır. Mevcut sağlık problemine yönelik olarak Ozon Terapinin hangi şekilde ve hangi protokolle uygulanacağına Ozon Terapi konusunda uzman hekim tarafından karar verilir.   Ozon tedavisi en sık olarak hastadan damar yolu ile 50-200 cc kan, steril ve cam ozon setine alınıp ozonlandıktan sonra tekrar hastaya verilmek suretiyle uygulanır.   Genellikle haftada 2-3 seans olmak üzere 10-12 seans olarak uygulanmaktadır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?