USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Konut fiyatları cep yakıyor!

Gaziantep’te her geçen gün yeni bir konut inşaat alanı yükselirken, vatandaş ev sahibi olamıyor. Ev sahibi olmak için çırpınan vatandaşlar, yüksek kredi faizleri ve konut fiyatları ile karşı karşıya kalıyor.

Konut fiyatları cep yakıyor!
25-04-2021 01:04
Google News

Gaziantep’te 2011 yılından bu yana devam eden konut fiyatlarındaki artışların sonu gelmiyor. Her geçen gün artan nüfusa bağlı olarak yeni yaşam alanları ve konut alanları oluşturulurken, fiyat artışları da devam ediyor. Yüksek bedellerle satılan araziler, yüksek maliyetler nedeniyle yükselen konut fiyatları, vatandaşların ev sahibi olma umutlarını da söndürüyor.
FİYATLAR FIRLADI
Geçtiğimiz yıl Haziran ayında uygulanan düşük faizli konut kredileri sonrasında kent genelinde konut krizi yaşandı. 200 bin TL’den satışa sunulan 2+1 konutların fiyatları 300 bin TL’nin üzerine çıktı. 3+1 konutlarda ise fiyat uçurumu daha da yükseldi. Daha önce ortalama 250 ila 300 bin TL dolaylarında satışa sunulan konutlar kısa süre içerisinde yükselerek 400 ila 500 bin TL dolaylarında satılmaya başladı.
SIFIR KONUT ALMAK HAYAL!
Kent genelinde inşa edilen yeni konutlar ise cep yakıyor. Kent genelinde inşa edilen ortalama 2+1 konutların fiyatı 400 bin TL olurken, 3+1 konutlarda ise bu bedel 700 bin TL’ye kadar yükseliyor. Lüks olarak tanımlanan konutlarda ise 700 bin TL ila 1 milyon TL arasında bedel talep ediliyor.
KONUT FİYATLARI CEP YAKIYOR!
Satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği il olan Gaziantep’te konut fiyatları cep yaktı. Geçen yıl konut fiyatlarındaki yüzde 59.5 oranında artış ile Gaziantep ilk sırada yer aldı. Geçen yıl içinde Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarının en çok arttığı il Gaziantep oldu. PANDEMİ DÖNEMİNDE KONUT FİYATLARI ARTTI
Yılın ilk 3 ayında Gaziantep ortalama yüzde 18 artış ile en çok artışın olduğu il olarak 1. sırada yer alırken, pandemi sürecinin etkilerinin yansımaya başladığı aylardan itibaren konut satışlarında artış rekoru Gaziantep’in oldu. Gaziantep, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50'nin üzerinde artış gösterdi. Gaziantep'te geçen yıl konut fiyatları yüzde 59.5 oranında artış gösterirken, Gaziantep’i Sakarya, Karaman, Antalya, Eskişehir, Muğla takip etti.
MART AYINDA 2 BİN 760 KONUT SATILDI
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mart ayı Konut Satış İstatistiklerine göre Gaziantep’te 2 bin 760 konut satıldı. Geçen yıl aynı dönemde 2 bin 690 konutun satışı gerçekleştirildi. Ortaya çıkan bu manzaralar, uzun yıllar kentte konut enflasyonu yaşanacağının göstergesi olacak gibi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?