USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Konukoğlu: Kadınların ekonomiye katılımını daha fazla teşvik etmeliyiz

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ülkemizin hedeflerine ulaşabilmesi için kadınların üretim gücünü ve potansiyelini toplumsal hayata geçirmek gerektiğini belirterek, ‘’Kadınların, ekonomiye katılımını daha fazla teşvik etmeliyiz’’ dedi.

Konukoğlu: Kadınların ekonomiye katılımını daha fazla teşvik etmeliyiz
07-03-2016 10:35
Google News
‘’Dünya Kadınlar Günü’’nü en iyi dilekleriyle kutlayan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yayımladığı mesajında, kadınların aile ve toplum arasında önemli bir köprü görevi gördüğünü ifade ederek, toplumsal fırsatlardan erkeklerle eşit biçimde yararlanmaları gerektiğini belirtti.

Türkiye’de kadınların durumuna ilişkin verilerde sürekli bir iyileşme görülmekle birlikte arzu edilen noktada olmadığını belirten Konukoğlu, şunları kaydetti:

‘’Kadınların işgücü piyasasındaki yeri halen düşük düzeyde bulunuyor. Tabloya bakıldığında kadınların işgücüne katılma oranı 31,6 ve istihdama katılma oranı yüzde 27,5.  Ülkemizde kadın girişimci oranı sadece yüzde 8,7 ve işveren konumunda olan kadınların oranı yüzde 1,1 düzeyinde bulunuyor. Kadının ekonomiye katılımını daha fazla teşvik etmeli, genç kadın girişimci potansiyelini artırmalıyız. Bunun için sorumluluğu bulunan tüm taraflarca daha fazla çalışma yapılması gerektiği açıktır. Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasını daha ileriye taşıması, şüphesiz kadınların çalışma hayatına daha fazla katılmasıyla mümkün olabilecektir. 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için kadınların gücünü, aklını ve potansiyelini toplumsal hayata geçirmeliyiz.’’

GSO olarak, girişimci kadınların her zaman yanında ve destekçileri olduklarını ifade eden Konukoğlu, ‘’Tüm kadınların bir gün değil her gün hatırlanması ve hak ettikleri değeri görmesi,  toplumda istedikleri konuma yükselmeleri dileklerimle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutlarım’’ sözleriyle açıklamasını tamamladı. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?