USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

KKTC'de tarihi St. Hilarion Kalesi'nde yangın

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentindeki St. Hilarion bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Çıkan yangında tarihi kalenin orta kısmında bulunan kafeterya kullanılamaz hale geldi.

KKTC'de tarihi St. Hilarion Kalesi'nde yangın
04-03-2021 01:06
Google News

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne kentindeki tarihi St. Hilarion Kalesi'nin çevresine yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Söndürme çalışmaları sürüyor

St. Hilarion Kalesi'nin olduğu dağlık bölgeden yükselen alevler ülkede turizmin başkenti olan Girne kentinde de göründü.

KKTC Polis Basın Subaylığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, 16.45 sıralarında, St Hilarion Kalesinin orta kısmında bulunan ve kafeterya olarak kullanılan bölümde henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı yangın meydana geldiği söylendi.

Yangına polis, itfaiye ve askeri personelin müdahale ettiği kaydedildi. Yangın henüz kontrol altına alınamazken, söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

ST. Hilarion Kalesi'nin tarihçesi

ST. Hilarion Kalesi, Kıbrıs halkını olası göç akınlarına karşı korumak ve muhtemel sardırılara karşı uyarmak amacıyla inşa edildi.

Denizden 700 metre yükseklikte oldukça sarp iki tepe üzerine kurulan Kale Deniz seviyesinden 700 metre yüksekte oldukça sarp iki tepe üzerinde yer alan kaleye 10.yüzyılda bir manastır ve kilise de eklendi.

Kalenin kesin yapılma tarihi bilinmemekle birlikte M.S. 11. yüzyılda Bizanslar tarafından gözetleme kulesi olarak yapıldığı sanılmaktadır. Kalenin bugünkü adını Kıbrıs'a göç eden ve ömrünün son yıllarını burada ibadetle geçiren bir keşişten aldığı biliniyor.

Bizans döneminde onarımdan geçen kale, 1489 yılında Venedikliler'in adayı ele geçirmesiyle boşaltılara kaderine terk edildi.

 

KAYNAK : DHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?