USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

KKTC'de hükümet kurma krizi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) hükümet kurma çalışmalarını üstlenen ikinci parti Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 15 günlük sürenin bitimine 1 gün kala hükümet kurma görevini KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a iade etti.

KKTC'de hükümet kurma krizi
04-12-2020 01:01
Google News

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığında Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman'ı kabul etti. Tatar'ın hükümeti kurmakla görevlendirdiği (CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, görüşmede hükümeti kurma görevini iade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Halkın Partisi ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) koalisyon hükümetinin yıkılması sonrası bir aydan fazla bir süre KKTC'de hükümet kurma çalışmaları ile ilgili olumlu bir ilerleme sağlanamadı.

CTP Genel Başkanı Erhüman, hükümet kurma çalışmalarında ilerleme sağlanamadığı için görevi iade ettiğini belirtti. Erhürman, aldığı hükümet kurma görevi için çalışmalar yaptığını, ancak hükümeti kurmanın mümkün olmayacağını net bir şekilde gördüklerini söyleyerek görev süresini tamamlamadan hükümet kurma görevini iade ettiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?