USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kiralar dudak uçuklatıyor!

Gazimuhtarpaşa esnafı, cadde üzerindeki dükkan kiralarının yüksek olmasından yakınıyor.

Kiralar dudak uçuklatıyor!
21-05-2016 09:58
Google News
Gaziantep’te Markalar Caddesi olarak bilinen Gazimuhtarpaşa Bulvarı esnafı sıkıntılı günler yaşıyor. Özellikle Gazimuhtarpaşa Bulvarı’nda yapılan tadilattan sonra dükkan kiralarının anormal derecede arttığını ifade eden esnaf müşterilerin daha çok AVM’lerden alış veriş yapmayı tercih ettiklerini söylediler.

Bölge esnafı yaşanan sıkıntılı durumu şöyle dile getirdi:


Mesut Gür: “Gazimuhtarpaşa Bulvarı’nda 5 yıldır konfeksiyon üzerine esnaflık yapıyorum. Buradaki dükkân kiraları piyasaya göre bayağı yüksek. Gazimuhtarpaşa Bulvarı’nda dükkân kiraları 5 bin lira ile 25 bin lira arasında değişiyor. Son bir yıldır işler bayağı düştüğünden dolayı insanların fazla alışverişi de yoktur. Satışlarımız özellikle Gazimuhtarpaşa Bulvarı’nn tadilatından sonra çok düştü.”

Nuri Engin: ”Gazimuhtarpaşa Bulvarı’nda 15 yıldır konfeksiyon sektörüyle ilgili esnaflık yapıyorum. Kira fiyatları 6 bin ila 23 bin lira arasında değişiyor. İşlerin durgunluğundan kiralar yüksek, işler iyi olsa kiralar normal. Tadilattan sonra müşterilerin buradan gittiğini düşünüyoruz, bir müşteri bir yerden kaçıyorsa oraya tekrar geri dönmez. Bundan şikayetçiyiz hiç işyerimiz yok.”

Ceyhun Ceyhan: “Gazimuhtarpaşa Bulvarı’nda 2 yıldır tekstil ve konfeksiyon sektörüne yönelik esnaflık yapıyorum. Burada dükkan kiraları oldukça yüksek özellikle tadilat geçtiği sürede kiralar çok yükseldi ama şu ana kadar henüz bir canlanma olmadı. Dükkan kiraları 8 bin lira ile 12 bin lira arasında değişiyor. Şu anda çok fazla gelen olmadığı için işlerimiz çok zayıf. Esnaf olarak belediyenin biraz daha reklam çalışmasına ağırlık vermesini istiyoruz.”

Aydın Çulpan: ”Gazimuhtarpaşa Bulvarı’nda 5 yıldır gömlek üzerine çalışıyorum. Tadilattan sonra çok şükür işlerimiz daha iyi oldu. Gazimuhtarpaşa Bulvarı’nda dükkan kiraları ortalama 10-15 bin lira arasında. Müşteriler daha çok AVM’leri tercih etmeye başladı, cadde mağazacılığı öldü.”

Nur Özçelik: ” Gazimuhtarpaşa Bulvarı’nda 2 yıldır giyim üzerine çalışıyoruz. Buradaki dükkan kiraları son 1 senede çok fazla yükseldi, daha önce bu kadar değildi. 7-8 bin lira olan mağaza kirası 15 bin lira oldu. müşterierimiz gelip alış veriş yapıyor ama bayağı bir düşüş var.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?