USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kına gecesi katliamının davası başlıyor

Gaziantep‘te geçtiğimiz yıl 20 Ağustos tarihinde Şahinbey İlçesi‘nin Beybahçe Mahallesi‘nde meydana gelen DEAŞ tarafından gerçekleştirilen ve 56 kişinin hayatını kaybettiği katliam davası, bugün Kayseri’de başlayacak. 11 sanığın yargılanmasına yarın Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi‘nde yapılacak. Sanıklar ayrıca yeni Gaziantep’te 3 polisin şehit olduğu saldırıdan da yargılanacak.

Kına gecesi katliamının davası başlıyor
19-09-2017 09:21
Google News
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Şahinbey ilçesinde geçen yıl terör örgütü IŞİD tarafından kına gecesi eğlencesini hedef alan canlı bombalı intihar saldırısına yönelik, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’, ‘Kasten öldürme’, ‘Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma’ ve ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlarından cezalandırılması talep edilen tutuklu sanıklar Mehmet Şahin Ergan, Mehmet Çalıkuşu, Ahmet Köşgeroğlu, Ali Çalıkuşu, Fadile Cebael, Hacı Polat, Hasan Uzun, Mehmet Karakurt, Abdurrahman el-Najjar, Enes Karataş ve Yunus Sarı‘nın yargılanmasına Kayseri’de başlanacak. 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yarın başlayacak yargılamada 11 sanıktan 3’ü mahkemede hazır olacağı, diğer sanıkların ise tutuklu bulundukları Gaziantep Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılacağı ifade edildi.

Haklarında 70 sayfalık iddianamenin hazırlanan sanıkların, 16 Ekim 2016’da Gaziantep Güneykent Mahallesi, Zafer sitesinde meydana gelen canlı bombalı saldırısında 3 polisin şehit olmasından da yargılanacağı, davaların birleştirildiği belirtildi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?