USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kimse Mercedes’e binemez!

AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, şehrin eğitim ve uyuşturucu probleminin çözülmemesi halinde kimsenin kendisini güvende hissedemeyeceğini söyledi. Tayyar, “Kimse Mercedes’e binemez” dedi.

Kimse Mercedes’e binemez!
20-05-2021 14:10
Google News
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve eski milletvekili Şamil Tayyar’ın da aralarında bulun AK Parti heyeti ŞANLIDER’i ziyaret etti. 

Pandemi kurallarına göre açık alanda gerçekleşen ziyarette konuşan ŞANLIDER Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, kentin önemli bir bölümünü temsil ettiklerini belirterek, “Kentimiz ve ülkemizde yaşam kalitesinin arttırılması için yapılan çalışmalarda yer almaya çalışıyoruz” dedi. 

Şehrin çeşitli sorunlarının bulunduğunu, bunların da farklı kesimlerle istişare edilerek yapılacak çalışmalarla çözüme kavuşabileceğini anlatan Erdoğan, eğitim, uyuşturucu problemi gibi gençleri ilgilendiren sorunların çözümüne yönelik çalışmalara önem verdiklerini, son dönemde yaptıkları çalışmalar sonucunda derneğin gençlik kollarının 500’den fazla gence ulaştığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından yeni yönetime alınmasının ardından sahadaki çalışmalara hızla başladığını söyleyen AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar ise, “Yeni donemde istişareye daha da önem vermemiz gerekiyor. Biz ‘Ya Resulallah, söylediğin vahiy ise tamam, senin sözün ise istişare edelim’ diyen sahabe geleneğinden bugün en ufak şeyde bile istişare etmeyi bilmeyen bir konuma geldik. Bunu ortadan kaldırmamız gerekiyor. Sorunlarımızı konuşursak çözebiliriz” dedi. 

Kendisinin uzun süre “Şehrin zencileri”nden olduğunu, o nedenle ŞANLIDER’i çok daha iyi anladığını söyleyen Tayyar, “Herkes kendi kimliğini koruyor ama üst çatı olarak kent kimliğini de korumak ve geliştirmek gerekiyor. Burada herkes kendini Gaziantepli olarak görürse, ortak yaşama kültürünü öne çıkarırsa çok daha iyi gelişiriz. Bu arada Gaziantep diğer şehirler gibi değil. Herkesi kucaklıyor. Her kesimden insanın kardeşçe yaşadığı başka kent yok. Gaziantep bu noktada ülkeye rol model olabilir” diye konuştu. 

Şehrin sorunlarının temelinde yapılaşma ve imar sorununun yattığını vurgulayan Tayyar, “Gaziantep obez büyüyor. Şehirdeki insanlar ya çok fakir ya çok zengin. 5 milyon liralık ev satılıyor, millet sıraya giriyor. Aynı şekilde en ucuz konutlara da yoğun ilgi var ama ara kademedeki evlere alıcı çıkmıyor, çünkü orta sınıf yok. Bu ciddi bir sorun. Bunun  için ciddi kentsel dönüşüm projelerine ihtiyaç var. Yeni yollar, yeni yerler yapılıyor. 60 yıllık problem birikmiş, artık dayanılmaz hale gelmiş.
Okul yapacak her bulunmuyor, para var ama yer yok. Kamulaştırma yapmak istediğinizde çok ciddi maliyetler çıkıyor. Eğitim ve uyuşturucu bu sorunun bir parçası. Baba ise gidince çocuk okula gitmiyorsa sorun çıkıyor. Bana göre bunun önemli bir çözümü kentsel dönüşüm. Güzel ev, güzel park, güzel okul. Bunlar olursa her hizmet oraya ulaşır. Bu sorunu çözemezsek kimse Mercedes’e binemez, toplumsal isyan çıkar.
 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?