USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kilis’in tek kanalı TV 79 kapandı!

Yaklaşık olarak 3 yıldır Kilis yerelinde yayın yapan ve şehrin tek kanalı olma özelliğini taşıyan TV 79 yayın hayatına son verdi. Dün gece 00.00’da kararan kanalın kapanma sebebinin Türksat yayın bedelinin çok yüksek olması olarak gösterildi.

Kilis’in tek kanalı TV 79 kapandı!
21-09-2018 11:04
Google News
Kilis’ten uydu yayını yaparak tüm Türkiye’de izlenebilen tek kanal olan TV 79 aldığı kararla dün gece saat 24.00’da yayın hayatını sonlandırdı. 2 buçuk yıldır hiçbir maddi destek almadıklarını belirten TV79 yönetimi yükselen yayın bedellerinin altından kalkamaz duruma geldiklerini vurguladı. Yayın bedellerinin dolar kuruna entegre olarak ödendiğini söyleyen TV 79 yönetimi kurun yükselmesi sebebiyle yayın hayatlarına son verme kararı aldıklarının altını çizdi. 

TV 79 yöneticilerinden Abdullah Alpdağ sosyal medya hesabından kanalın kapatılmasıyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: 

"Kilis’in dünyaya açılan kapısı olan TV 79 üzülerek söylüyorum ki artık uydu yayınında yer alamayacak. Bu süreçte esnafın ekonomik olarak çöküntüye girmesi maalesef reklam gelirlerimizi de tamamen yok etti. Esnaflarımız zaten zor durumda iken bize destek vermelerini onlardan bekleyemezdik. Yayınlarımız bundan böyle dijital ortam ve sosyal ağlar üzerinden devam edecektir. Şu bilinmelidir ki biz Kilis halkının sesini her platformda her şeye rağmen duyurmaya devam edeceğiz.

Yayın hayatımızın 2 buçuk yıl süresince bizi dünyanın her tarafından seyreden izleyenlerimize, roketlerin düştüğü dönemde sabahlara kadar çalışan televizyondaki tüm personelime, bizi sadece izleyen ama destek olmayan tüm Kilislilere teşekkür ediyorum."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?