USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kilis Vakfı Başkanı Aktürk'ten, Yavaşca'ya Vefa

Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk, ünlü besteci ve söz yazarı Kilisli Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca'nın doğum gününü kutladı.

Kilis Vakfı Başkanı Aktürk'ten, Yavaşca'ya Vefa
01-03-2021 21:24
Google News
 Kilis Vakfı Başkanı, hayırsever insan Kilis sevdalısı Yaşar Aktürk ,Yavaşça için yayınladığı mesajında şunları söyledi; 

“İnsanların kıymetlerini öldükten sonra değil, yaşarken bilmeliyiz..”

1 Mart 1926 doğumlu olan Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca, şehrimizin yetiştirdiği ve gurur kaynağımız olan ender bir kişiliktir. Henüz 8 yaşında musiki ile tanışan Yavaşca, asıl mesleği olan tıp doktorluğunun yanı sıra Türk Sanat Musikisine gönül vermiş bir duayendir. Sadettin Kaynak ve Münir Nurettin Selçuk gibi Türk musikisinin dev isimlerinden eğitim alan Yavaşca, adını tarihe yazdırmış, Kilis adına da büyük bir övünç kaynağı olmuştur.  Bu tür değerlerin kolay yetişmediği günümüz dünyasında sayın hocamız her yönüyle bir beyefendi ve tanımaktan bahtiyar olduğum çok önemli bir isimdir. Kilisli hemşehrilerimin hatırlayacağı üzere, 2010 yılını "Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Yılı" ilan etmiş ve üstadın çalışmaları ile ilgili geniş kapsamlı bir tanıtım gerçekleştirmiştik.  Daha sonra ise üstadı "Kilis Vakfı Onursal Başkanlığı" ile tekrar onurlandırdık.  Bundan bir kaç yıl önce ise dönemin Kilis Valisi ve Kilis Belediye Başkanı ile üstadı tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi iletip, saygılarımızı arz ettik. Hala, sayın Yavaşca ile ilgili tüm gelişmeleri yakinen takip etmekte, üstada olan saygımızı defaatle ifade etmekteyiz. 
Değerli hemşehrilerim; "Marifet İltifata Tabiidir" sözünü burada hatırlatmak isterim. Kilis, tarihe mal olmuş bir çok kıymetli isim yetiştirmiş müstesna bir şehirdir. Bu insanların kıymetlerini öldükten sonra değil, yaşarken bilmeli ve onlara hak ettiği değeri yaşarken vermeliyiz. Yeri doldurulması mümkün olmayan isimlere hak ettiği değeri yaşarken vermeliyiz. Benim memleketim vefalıdır, hamiyet sahibi insanların bir araya geldiği çok özel bir şehirdir. Bu vesile ile büyüklerini her zaman baş tacı eden ve değerlerine sahip çıkan aziz hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 
Sözlerime son verirken, son günlerde başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bir çok önemli ismin ziyaret ettiği ve kendisine moral verdiği Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca hocamızın doğum gününü kutluyor, sayın Yavaşca ve ailesine huzur dolu daha nice yıllar diliyorum. İyi ki doğdun üstad!
Yaşar Aktürk 
Kilis Vakfı Başkanı”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?