USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kilis - Gaziantep hattına 22 Kulekol yapıldı, duvar tamamlanmak üzere

Suriye sınırına yapımı devam eden güvenlik duvarının %93’ünün tamamlandığı öğrenildi. Yasa dışı geçişlerin önlenmesi için TOKİ tarafından inşa edilen duvarın yanı sıra Gaziantep-Kilis sınır hattında 22 Kulekol yapıldı

Kilis - Gaziantep hattına 22 Kulekol yapıldı, duvar tamamlanmak üzere
06-09-2018 11:22
Google News
Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan geginlik tırmanırken Suriye sınırına yapımı süren güvenlik duvarı ve kulekol inşaatları da sürüyor. Çin Seddi ve ABD - Meksika sınır güvenlik duvarından sonra dünyanın en uzun  üçüncü yapısı olacak olan Suriye - Türkiye sınır duvarının %93’lük bir kısmı tamamlandı. 

Sınır sevkiyatları ve bölgedeki gerginlikten dolayı inşaatın ilerleme hızı düşse de çalışmalar devam ediyor.  Öte yandan Gaziantep - Kilis hattı boyunca güvenlik duvarlarının olası ihlaline karşı 22 Kulekol inşaatı da tamamlandı. Söz konusu Kulekol’larda askerlerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli malzemeler yerleştirildi. 

Bu Kulekol’ların 5 katlı ve 15 metre yüksekliğe sahip olduğu belirtilirken, duvarlarının da havan ve roket saldırısına karşı dayanıklı olduğu öğrenildi. Camlar ve kapıların ise kurşun geçirmez bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?