USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun 'yalan' dediği manşetlere Aydınlık'tan yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ziyareti dönüşü Aydınlık Gazetesi'nin yalan manşetler attığını iddia etti. Aydınlık Gazetesi'nden bugün iddialara yanıt geldi.

Kılıçdaroğlu'nun 'yalan' dediği manşetlere Aydınlık'tan yanıt
15-10-2022 11:48
Google News

ABD ziyaretini tamamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydınlık Gazetesi'nin manşetlerinin yalan olduğunu ileri sürdü. İddiasına somut kanıt sunamayan Kılıçdaroğlu’na yanıt Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel’den geldi. Yücel, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir soru üzerine ‘Aydınlık'ın manşetleri yalan yanlış’ demiş. Sizden tek bir örnek istiyoruz. Hangisi yalan? 'Yalan' diyerek yalan söylediniz 'Hoşunuza giden yalanları avuç dolusu yutmak yerine, acı gerçekleri yudum yudum içmenizi' tavsiye ederiz...” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinin ardından gazeteci İsmail Saymaz’a konuştu. Görüşmeyi halktv.com.tr’de dünkü köşesinde yazan Saymaz, Kılıçdaroğlu’na “Dezenformasyon yasası geçti, ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yönlendirdiğini ve Kılıçdaroğlu’nun da şu yanıtı verdiğini belitti:

“Özgür medyadan korkan bir iktidarın bu ülkeye hiçbir yararı olmaz. Nokta. Bir siyasetçinin ihtiyaç duyduğu şey sağlıklı eleştiridir Eleştiriye tahammül edemiyorsanız, herkesi susturacağınızı sanıyorsanız olmaz. Eğer dezenformasyonla mücadele edecekseniz, buyrun işte Yeni Şafak’ın, Aydınlık’ın, diğer gazetelerin manşetleri. Hepsi yalan yanlış. Getirdikleri düzenleme, sosyal medyada ciddi önlemler almak, gazetecilerin yazdığı yazıları sansürlemek, engellemek… Amaç bu zaten.”

‘YALAN DİYEREK YALAN SÖYLEDİ’

Aydınlık Gazetesi'nin Ankara Muhabiri Sıla Kemahlı da Kılıçdaroğlu’nun “yalan” iddiasına ilişkin "Özgür basın" naraları atanların Aydınlık soru sormasın diye mikrofon kaçırdığını da unutmadık. İddia eden iddiasını kanıtlamak zorundadır... Bu yalanı söylerken yüzünüz kızarmadı mı?” diyerek Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

Aydınlık Gazetesi'nin Dış Haberler Servisi Editörü Özgür Altınbaş da Kılıçdaroğlu’nun “yalan” iddiasına karşı “Genel Yayın Yönetmenimiz her zaman bize, düşmanınız bile olsa asla yalan haber yapmayacaksınız diye tembihler. Biz bu gazetede önce halka yalan söylememeyi öğreniriz. İlkemiz budur. Sayın Kılıçdaroğlu, Aydınlık'ı, CHP ile iş yapan gazetelerle karıştırmasın.” ifadelerini dile getirdi.

Aydınlık okuru olduğunu belirten Selin isimli bir Twitter kullanıcısı da “Ben yıllardır gündemi çok çeşitli kaynaklardan takip eden biri olarak şunu belirtmeliyim ki, Aydınlık ve Ulusal Kanal'ı takip ettikten sonra, yıllardır kandırıldığımızı anladım. Kısa bir süre tarafsız bakış açısıyla takip ederseniz, çok şey öğrenirsiniz. Göz boyamaz, bilgi verir.” Sözleriyle Kılıçdaroğlu’na iftirası nedeniyle eleştiri yöneltti.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NU RAHATSIZ EDEN GERÇEKLER:

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da terör bağı nedeniyle gözaltına alınan "gazetecilere" sahip çıktı. Aydınlık bu kişilerin PKK propagandası yaptığını ortaya serdi. Soruşmanın ayrıntılarına ulaştı. Gözaltına alınan 20 kişinin PKK'ya muhbirlik yaptığını ve kentteki TSK hareketliliğini izlediği belirtildi.

FETÖ bağı gerekçe gösterilerek kamu görevinden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile açığa alınan iki kişi, KHK TV'de CHP'nin iktidara geldiğinde “bu sorunu” çözme vaadi verdiğini söyledi. KHK’lı Özlem Gürcü, Kılıçdaroğlu’na inandığını açıkladı.

 

Aydınlık Gazetesi, Ankara Büyükşehir Belediyesinde 2 bin Süleymancıya kadro tahsis edildiğine ilişkin iddiaları CHP Ankara İl Başkanı'na sordu. Yanıtı şu oldu: "Biz insanları böyle fişlemiyoruz. O Süleymancı, bu başka tarikat..."

Kılıçdaroğlu'nun yanında ABD'ye gidenlerden biri Hacer Foggo'ydu. Aydınlık, Foggo'nun kurucusu olduğu derneğin ABD'den fonlandığını yazdı. Aydınlık, CHP'lilere ulaştı, Foggo'yu sordu ve CHP'lilerin "ABD kontenjanından partiye girdiği" yönündeki sözlerini manşete taşıdı.

Aydınlık, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretinde söylediği sözleri yazdı. Öğrencilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, burada Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefini ilan etmişti. Kılıçdaroğlu, "Batı uygarlığının bir parçası olmak istiyoruz." dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden "Türkiye Kürdistanı" diye bahsetti. Anadilde eğitim için Anayasa'yı değiştireceklerini
söyledi.

Aydınlık, ABD gezisindeki Kılıçdaroğlu'nun Amerikan İlerleme Merkezi'nde ABD'li yetkililerle görüşmesine yer verdi. Görüşme basına kapalı yapıldı.

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da terör bağı nedeniyle gözaltına alınan "gazetecilere" sahip çıktı. Aydınlık bu kişilerin PKK propagandası yaptığını ortaya serdi. Soruşmanın ayrıntılarına ulaştı. Gözaltına alınan 20 kişinin PKK'ya muhbirlik yaptığını ve kentteki TSK hareketliliğini izlediği belirtildi.

CHP Meclis'te Suriye tezkeresinden sonra Libya tezkeresine de ‘hayır’ dedi. Bu tezkere Türkiye'nin Mavi Vatan'daki çıkarlarını koruyordu.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, emperyalist işgali barış söylemiyle perdelemeye çalıştı.

Kılıçdaroğlu'nun Rusya’yla işbirliğini hedef almasına dikkat çektik. Kılıçdaroğlu, S-400'lerin alınmasını da eleştirdi..

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?