USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu: Faizleri kesinlikle düşüreceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de Belediye Başkanları ile Buluşma Toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Faizleri kesinlikle düşüreceklerini" söyledi.

Kılıçdaroğlu: Faizleri kesinlikle düşüreceğiz
18-12-2021 11:33
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de Belediye Başkanları ile Buluşma Toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Dayatma kültürü olmaz siyasette. Akıl akıldan üstündür demiştir atalarımız. Aynı kuralı uygulayacağız. 

Milliyetçi arıyorsanız, gelin Cumhuriyet Halk Partisi'nin tamamının milliyetçi olduğunu göreceksiniz. Milliyetçilik vatanseverliktir.

Sizler nasıl israftan kaçınıyorsanız, devleti yönetenlerin de israftan kaçınması lazım. İsraf haramdır. İsraf genelgesi çıkar, israfı yasakla. 

Devletin saydam olması lazım. Devlet dediğiniz kurum, vatandaştan topladığı vergiyi harcar. Devleti yöneten kişi cebinden para vermez. Dolayısıyla harcanan her kuruşun hesabını vermek zorundadır. Biz bunu yapacağız. 

"FAİZİ KESİNLİKLE DÜŞÜRECEĞİZ"

Faizleri kesinlikle düşüreceğiz. Merkez Bankası'nın faizi düştü. Bir puan düştü. Kim için bu düşen faiz? Merkez Bankası, bankalara para verirken faizi düşürüyor. Çiftçinin, işçinin, vatandaşın kredi kartı hiç düşmez. Onlar hiç düşmüyor. Kim kazanıyor? Cebinde dolar tutanlar. Öyle bir hale geldi ki, yabancı bir banka düşünün; Merkez Bankası'ndan düşük faizle parayı çekiyor. Hazine diyor borçlanmak istiyorum. Yüzde 22'yle Hazine'ye götürüyor. Yüzde 14'le alıyor Merkez Bankası'ndan, yüzde 22'yle devlete satıyor. Bunun adı da faiz düştü oluyor. Faizin düştüğü falan yok.

"TÜRKİYE'Yİ EN GÜÇLÜ ÜLKE HALİNE GETİRECEĞİZ"

Türkiye'yi Akdeniz'in en güçlü haline getireceğiz. Doğu Akdeniz'deki karbonu Türkiye üzerinden Avrupa'ya götüreceğiz. Beş yıl sonra Kayseri iki büyük Kayseri olacak. Urfa iki büyük Şanlıurfa olacak. Sivas iki büyük Şanlıurfa olacak. 

"EKREM BAŞKAN RAHAT EDECEKSİN"

Beş yıl içinde İstanbul'un nüfusunun 2,5 milyonu düşecek. Ekrem Başkan rahat edeceksin. Rahat edecek, göreceksin. Beş yıl içinde düşecek. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?