USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu: ’Erken Seçim Yoktur, Tekrar Seçim Vardır’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Gazantep’e geldi.

Kılıçdaroğlu: ’Erken Seçim Yoktur, Tekrar Seçim Vardır’
02-09-2015 18:40
Google News
Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerle de bir araya geldi.


"PARTİMİZİN TEZKERE HAKKINDAKİ TAVRINI HERKES PARLAMENTODA GÖRECEK"



Bir gazetecinin yarınki tezkere oylamasında nasıl bir karar aldıklarını sorması üzerine partisinin görüşü hakkında bilgi veremeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Oradaki ayrıntıyı benim burada dile getirmem doğru olmaz. Parlamentoyu hep birlikte izleyeceğiz” diyerek cevap verdi.Partisinin Gaziantep’te yaşadığı oy düşmesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, oyların düşmesinde kendi hataları olduğunu belirterek listeler hakkında herhangi bir çalışma yapmadıklarını dile getirdi.


"ERKEN SEÇİM YOKTUR; TEKRAR SEÇİM VARDIR"



Seçimlerde sandık güvenliğinin sağlanıp sağlanamayacağı hakkındaki soruyu da cevaplandıran Kılıçdaroğlu, “İlk önce 13 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor. 2002’de bu ülkeyi devraldıklarında terör var mıydı? Ne oldu da 13 yıl sonra ülke kan gölüne döndü. Ülkeyi kim yönetiyor, başbakan mı kaçak saray mı? Seçim yapmamanın yollarını arıyorlarsa bu Türk demokrasisine vurulmuş en büyük darbe olur. Bir kişinin hırsıyla tekrar seçime gidiliyor. Erken seçim yoktur, tekrar seçim yapılıyor. Neden koalisyon kurulmadığı bütün vatandaşlar tarafından düşünülmelidir. Koalisyon dolayısıyla herhangi bir görüşme yapılmadı. Bizim şartlarımız vardı ama onlar taleplerimizi gerekçe göstererek biz koalisyon kurmayız demediler, sadece dinlediler” dedi.


"TOPLUMSAL BARIŞI ANCAK BİZ SAĞLARIZ"



Yaşanan terör olaylarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Toplumsal barışa ihtiyacımız var. Silahla bu sorun çözülmez, adresi parlamentodur. Önce bize karşı çıktılar ama şimdi onlar da bunu söylemeye başladı. Samimi ve dürüst olacaksınız. Gizli bir ajandanız olmayacak. Millete hesabını veremeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz. Millete hesap vereceksiniz. Toplumsal barışı ancak CHP sağlar. Barışı, kardeşliği ancak biz sağlarız” şeklinde konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?