USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

KESİNTİ SIKINTISI

Bazı köyler haftalardır elektriksiz.

KESİNTİ SIKINTISI
29-06-2017 09:29
Google News
Şahinbey ilçesine bağlı bazı köylerde trafo yetersizliğinden dolayı  son günlerde sıklıkla yaşanmaya başlanan elektrik kesintisi vatandaşları isyan ettirdi. Ekinlerini sulayamayan köylüler yetkililerin soruna çözüm bulmasını istiyor. Hayvanlarını dahi sulayamadıklarını kaydeden köylüler ekinlerinin tarlada kuruduğunu iddia ediyor.Töreli ve Çapalı köyü sakinleri yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı mağdur oluyor. Köylerde ekili olan mısır, biber, patlıcanların susuzluktan dolayı kurumaya başladı. Köylüler elektrik altyapısının yetersiz olduğunu sondajlardaki dinamoları çalıştıramadıklarını ifade ediyor.

Köylerinde her yıl yaz aylarında yaşanan elektrik kesintisi vatandaşları isyan ettiriyor. Son zamanlarda sıklıkla meydana gelen elektrik kesintileri vatandaşları mağdur ederken, anlık kesintiler elektrikli aletlere zarar verdiği belirtildi. Köylerde birçok evde buzdolaplarının motorlarının yandığı, televizyonlarda ise hasarlar oluştuğu aktarıldı. Yaşanan sorundan dolayı kuyularındaki dinamolarında yandığını söyleyen köylüler bölgede yeni elektrik hatlarının şart olduğunu söylüyor.

GÜNDE 50 DEFA KESİNTİ OLUYOR

Köylülerden Ecevit Ümmetoğlu, bir günde kısa aralıklarla tam 50 defa elektrik kesintisi yaşandığını dile getirerek şöyle konuştu: “Kesintiler yüzünden ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Buzdolabının motoru yandığından yenisiyle değiştirmek zorunda kaldım. Bazen dolaplarımızda sütlerimiz oluyor. Sıcak havalarda sütler bozluyor. Kısa süreli gidip gelen elektrikler yüzünden cihazların fişlerini prizlere takmaya korkuyoruz. Hayvanlara su sağlayan pompaları çalıştıramıyoruz. Elle sulama yapmak zorunda kalıyoruz. Sıkıntının kısa sürede çözülmesini istiyoruz”

EKİNLER KURUMAYA BAŞLADI

Yaşanan kesintilerden dolayı 20 dönümlük bir alanda ekili olan mısırının kuramaya başladığını ifade eden köylülerden Ali Şahan da, şunları kaydetti: “her yaz yaşadığımız sıkıntı bu yılda baş gösterdi. köylere gelen elektriğin gücü yetersiz bunu yetkililere her yıl söylüyoruz. Trafolar artık kaldırmıyor. Sondajlarımızı çalıştıramıyoruz. Tarlada ekinlerimiz kuruyor. Şu an için büyük baş hayvanlarım için 20 dönümlük bir alanda mısırım ekili ama elektrik kesintisinden dolayı sulayamıyorum.  Ürün tarlada kurumaya başladı.  Bölge köylere yeni trafolar şart.”

ENERJİ TÜKETİMİ ARTTI

Ramazan Bayramını elektriksiz geçirdiğini söyleyen köylülerden İlhan Şahan, “son 1 aydır bölgede ciddi anlamda elektrik sıkıntısı var. Her gün elektrik arızayı arıyoruz. Bize planlı bir kesintinin olmadığını söylüyorlar. Zaten biz öyle olmadığını biliyoruz. Trafoların yetersiz olduğunu köylerde bazı evlerde elektriklerin olduğunu bazı evlerde olmadığını bildiriyoruz ama hiçbir şey yapmıyorlar.  Son 5 yıldır Töreli, Çapalı köylerinde su kuyuları ve sondajlar arttı. Öte yandan büyük baş hayvan çiftlikler kuruldu. İster istemez enerji tüketimi arttı. Bu sorunun çözümü belli yeni trafolar kurulmalı ama her hangi bir gelişme yok. Lütfen bu sorunu bir an önce çözün” diyerek tepkisini gösterdi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?