USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kentsel dönüşüm sürecinde AK Parti ve CHP Belediyeciliği farkı! Depremi fırsata çevirdiler

Depremlerden sonra yoğun bir şekilde gündeme gelen kentsel dönüşüm süreci belediyeler tarafından ön plana alındı. CHP'li Bursa Nilüfer belediyesinin binasının yapım evraklarını isteyen kişilerden fahiş ücret istediği ortaya çıktı.

Kentsel dönüşüm sürecinde AK Parti ve CHP Belediyeciliği farkı! Depremi fırsata çevirdiler
28-02-2023 00:23
Google News

Haber7 - ÖZEL

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra kentsel dönüşüm süreci yoğun bir şekilde gündeme geldi.

CHP'Lİ NİLÜFER BELEDİYESİ DEPREMİ FIRSATA ÇEVİRDİ

Binalarının sağlam olup olmadığını kontrol etmek isteyen vatandaşlar bulundukları belediyelere başvurmaya başladı. CHP'li Turgay Erdem yönetimindeki Nilüfer Belediyesi afet ortamını fırsata çevirdi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek için belediyeye başvuran ve 'yapım evrakı' isteyen vatandaşlardan, Nilüfer Belediyesi 5400 TL talep etti. Nilüfer Belediyesi'nde kayıtlara geçen bu skandal tepki çekti.

"ŞU UTANMAZ FIRSATÇI BELEDİYELERİNE İKİ ÇİFT LAF ET"

Konuyu gündeme getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından kendisine iletilen mesajı paylaştı. "Boş boş konuşacağına şu utanmaz fırsatçı belediyelerine iki çift laf et" diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu etiketledi.

Boş boş konuşacağına şu utanmaz fırsatçı belediyelerine iki çift laf et @kilicdarogluk pic.twitter.com/Ib4eZ3Q8lx

Mustafa Varank (@varank) February 27, 2023

BURSA YILDIRIM BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Vatandaşların bir an evvel binalarının sağlamlığını kontrol etmek için belediyelere başvurmasını fırsata çevirmeye çalışan CHP'li Nilüfer Belediyesi'nin aksine, AK Parti'nin Bursa Yıldırım Belediyesi vatandaşlara yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor. Oktay Yılmaz yönetimindeki Yıldırım belediyesinin binasının sağlamlığını öğrenmek isteyen kişilerden sadece 150 TL ücret istediği ve USB hediye ettiği öğrenildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?