USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kayıp eserlerin değeri, 920 liraymış

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bakanlığın 2022 yılı bütçe görüşmeleri sonrasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Arkeolog Merve Kaçmış'ın intiharıyla ve müzedeki kayıp eserlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Müzedeki kayıp eserlerin durumunu anlatan Bakan Ersoy, 920 TL değerindeki 10 parça eserin kayıp olduğunu ve soruşturmanın Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü söyle

Kayıp eserlerin değeri, 920 liraymış
22-11-2021 21:05
22-11-2021 21:11
GAZİANTEP
Google News

Zeugma Mozaik Müzesi’nde görevli Arkeolog Merve Kaçmış, uğradığı mobbing ve baskı sonucu yaşamına son vermişti. Kaçmış’ın intiharının ardından Zeugma Mozaik Müzesi’nde başlatılan soruşturmada bazı eserlerin kayıp olduğu ve bu eserlerin zorla Kaçmış’a zimmetlenmek istediği ortaya çıkmıştı.

BAKAN ERSOY, KAYIP ESERLER İLE İLGİLİ KONUŞTU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bakanlığın 2022 yılı bütçe görüşmeleri sonrasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Arkeolog Merve Kaçmış'ın intiharıyla ve müzedeki kayıp eserlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“KAYIP PARÇALARIN DEĞERİ 920 TL”

Bakan Ersoy, “Kaçmış'ın intiharı üzerine bakanlığımız müfettişlerince idari soruşturma yürütülmüş, soruşturmaya esas eserler bilirkişi tarafından sayılmış, toplam değeri 920 lira olarak tespit edilen bazı toprak eserler bulunamamıştır. Bu eserlerin küçük ebatlarda, müzede binlerce örneği olan pişmiş toprak, tabak, bronz, iğne gibi eserler olduğu tespit edilmiştir.”

 KAYIP 10 PARÇA ARANIYOR!

Sorumlu kişilerden zararın tahsil edildiğini kaydeden Bakan Ersoy, “İlgili personel hakkında gerekli idari işlemler yapılmıştır. İntiharla ilgili adli soruşturma Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında. Bulunamayan 920 lira bedelli 10 parçayla ilgili soruşturma personeller hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığında devam etmektedir” açıklamasında bulundu. Bakan Ersoy’un bu açıklaması, kafalarda soru işaretlerine neden oldu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?