USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kastamonu'da ayı saldırısı: 25 koyun öldü

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, köye nazil ayı, 2 habbe ağılına girerek 25 koyunu öldürdü, 2 mevzuyu da yaraladı.

Kastamonu'da ayı saldırısı: 25 koyun öldü
25-09-2021 06:36
Google News

Olay, eski tün ilçeye ilişkin Yalçın köyünde meydana geldi. Köyde çobanlık eden Hasan Yıldırım, sabahleyin 08.30 sıralarında dostlarının koyunlarını otarmak düşüncesince ağıla geldiğinde, ağılın çatısının parçalandığını ayırt etti. Ağıla giren Yıldırım, koyunlardan birinin Ayı saldırısı kararı öldüğünü, ikisinin de yaralandığını gördü. Hayvancılıkla geçimini sağlayıcı Erdal Akyol'un da ağılındaki 24 koyunun ayı saldırısında öldüğü ayırt edildi. İhbar ilişkin köye mevrut jandarma ekipleri karye ve yöresinde sezme yaptı.

'NESLİ TÜKENDİĞİ İÇİN AYIYA ZARAR VERMİYORUZ'

24 koyununun vefat ettiğini tamlayan Erdal Akyol, "Çiftçilikle uğraşıyorum, kocabaş ve küçükbaş hayvancılıkla, koyunlarımız var. Ağılımızın içerisine ayı girdi. 24 hayvanımızı katil etti. Buna ortak ilaç alınmasını, yetkililer ve ulusal parklar kabilinden bizlere iane edilmesini istiyoruz. Bizim barışma kaynağımız bu iş. Ayılar kabilinden hayvanlarımıza dokunca veriliyor lakin cezası bulunduğu ve nesli tükendiği düşüncesince tığ ayıya dokunca vermiyoruz. Durumu jandarmaya bildirdik, jandarma asistan olmaya çalışsa güçlü hayvanlarımızın küpesi bulunmadığı düşüncesince 'yardım çıkmaz' dediler. Diğer ortak arkadaşımızın da başına ayrımsız fenomen geldi. Bu kere küpesi mevcut lakin 'sigortası ödenmemiş' dediler. 24 hayvanım katil edildi ve mağduruz" diyerek konuştu.

'ÇATIYI PARÇALAYARAK AĞILA GİRMİŞ'

Arkadaşının işi bulunduğu düşüncesince koyunlarını otarmak düşüncesince ağıla geldiğini kail İsmail Şakar, "Köyde çobanlık yapıyorum. Sabah 08.30'da arkadaşımın hayvanlarını boşaltmak düşüncesince geldim ve biçimsiz görünüş ile karşılaştım. Ağılın üstü kırcı parçalanmış. Ayı ağıla giriyor 1 hayvanı katil ediyor, 2 hayvanı da yaralıyor. Korkudan içeriye çetince girerek, hayvanları hariç çıkarttım" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?