USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“KANDİLLER, BARIŞ VE HOŞGÖRÜNÜN YAYILMASINDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

“KANDİLLER, BARIŞ VE HOŞGÖRÜNÜN YAYILMASINDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR”
31-05-2015 17:51
Google News
Şahin, mesajında, mübarek ramazan ayı öncesi kutlanan ve insanlığın günahlarından kurtuluşunun müjdecisi olarak bilinen Berat Kandili’nin tüm İslam alemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

“Rabbim bu güzel geceyi tüm İslam alemine hayırlı ve uğurlu eylesin” diyen Şahin, Berat Kandili’nin kurtuluş, af ve arınma, Yaradan’ın affına sığınmak, bağışlanma gibi anlamlara geldiğini ifade etti.

 

Bu gecede insanların günahlarından arınması için bir fırsat ve kandillerin kültür ve geleneğimizde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“Kandiller aramızdaki dargınlık ve küskünlüklerin bitmesinde, barış ve hoşgörünün yayılmasında önemli bir yere sahiptir. Bu anlamlı gün toplumsal dayanışma, akrabalık ve kardeşlik hukukunu pekiştirmemiz için güzel bir vesiledir. Ümit ederim ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutlu olduğumuz şu dönemde yeniden uyanışa vesile olur. Kalpler ve hüsnüniyetler birleşir, birlik ve beraberliğimiz güçlenir.”

 

İnsanların bu güzel gecede birbirlerini anlaması ve yardım etmesi gerektiğine dikkati çeken Şahin, insanların birbirini anlamak için empati yapması gerektiğinin önemine işaret etti.

 

Toplumsal duyarlılık, hoşgörü ve muhabbetle birbirimizi kucaklamamızı tavsiye eden Şahin, “Farklılıklarımızın bizi zenginleştirdiğinin bilinciyle aramızı açmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Bu gecenin bereketi ve feyzinden istifade edelim. Bu vesileyle tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Berat Kandil’ini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?