USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kanarya Adaları’ndaki yanardağda patlamalar şiddetini artırdı

İspanya'nın La Palma Adası'ndaki Cumbre Vieja Yanardağı'ndaki patlamaların şiddetinin arttığı, riziko altındaki 3 köyün elan boşaltma edilmiş olduğu ve İtfaiyecilerin düzentileme yürüttükleri Todoque köyünden istifa etmek durumunda kalmış olduğu bildirildi.

Kanarya Adaları’ndaki yanardağda patlamalar şiddetini artırdı
25-09-2021 00:02
Google News

İspanya Jeoloji ve Mineral Enstitüsü'nden meydana getirilen açıklamaya göre, La Palma Adası'ndaki Cumbre Vieja Yanardağı'nda patlamalar şiddetini artırırken, püskürtü çıkışı, kül ve elektron yağışı hâlâ da yoğunlaştı. İspanya Sivil Muhafızları da yanardağdaki patlamaların şiddetini artırdığını doğrulayarak, ahit öğleden sonradan La Palma adasındaki Tajuya, Tacande de Abajo ve Tacande de Arriba köylerinde yaşayanların da tahliyesini gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Todoque köyünde emek vermek yürüteç itfaiyecilerin ise patlamanın şiddetlenmesine ilişkin kendisine küsurat püskürtü çıkışı ve elektron yağışı dolayısıyla evcil saatle 14.00'te amirlerinin direktifiyle arka çekildiklerini içtimai iletişim araçları hesabından açıklandı.

La Palma Adası'ndaki Cumbre Vieja Yanardağı patlamasının 6'ncı gününde hoşnutsuz lavlar şimdiye denli 220 hektarlık endüstrisi bozma etmiş, 400 evi ve 14 kilometrelik yolu da namevcut etmişti. Bugüne denli alanda boşaltma edilen sakinlerin sayısı 5 bin 700 kendisine açıklanmıştı fakat akıbet tahliyeler ile beraberce oluşan aynı hâlâ anlaşılan değil.

Saim Sevinç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?