USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kanarya Adaları'ndaki yanardağ felaketinde 350 ev yıkıldı

İspanya'ya ilişkin Kanarya Adaları'nın en iri 5'inci adası La Palma'daki yanardağ felaketinde lavlar 350 evi yıktı.

Kanarya Adaları'ndaki yanardağ felaketinde 350 ev yıkıldı
23-09-2021 17:31
Google News
Atlas Okyanusu'nda toprak düzlük ve İspanya'ya ilişkin mevcut Kanarya Adaları'nın en şişman 5'inci adası bulunan La Palma'daki Cumbre Viejo Yanardağı 19 Eylül Pazar haset faaliyete geçmişti. Yanardağ kül ve püskürtü püskürtmeye bitmeme ederken, lavların yerleşme bölgelerine ilerlemesi kararı oluşan hasar da büyüyor. Avrupa Birliği'nin Copernicus Acil Durum Yönetimi'nden meydana getirilen açıklamada, lavlar dolayısıyla 166.2 hektarlık alanın bulunmayan olduğu, 350 lüp de yıkıldığı tabir edildi. Bölgede 4 günde meydana mevrut maddesel hasarın 400 milyon euroya yaklaştığı belirtildi. Yanardağ etrafında iklim yağız kül bulutlarıyla kaplanırken, şimdiye sincap günde 8 bin ila 10 bin titrem kibrit dioksit yayılmış olduğu aktarıldı.

Bugüne denli 6 binden müşterek tomar ferdin yanardağdan cari püskürtü dolayısıyla boşaltma edilmiş olduğu adada volkanik aktivitenin bitmeme etmesi bekleniyor. Lavların günce averaj 700 mt. ilerlediğini kaydeden uzmanlar, bu biçimde bitmeme etmiş olduğu takdirde lavların denize ulaşmasının 2 haftayı bulabileceğini tabir etti. Uzmanlar ayrıca, lavların denize kavuşması biçiminde alevlenmiş patlamaların olabileceği ve kimyevi reaksiyonlar dolayısıyla ortaya çıkma gazların semt sakinleri düşüncesince muhatara oluşturabileceği dair uyardı.

Kanarya Adaları Volkanik Araştırmalar Enstitüsü cemaziyelevvel yanardağdaki patlamaların 24 ila 84 çağ daha bitmeme edebileceğini açıklamıştı. Kanarya Adaları Hükümet Başkanı Angel Victor Torres ise icra ettiği açıklamada, lavların denize akilane 12 saatte 12 mt. çabucak aşırı aheste müşterek biçimde ilerlediğini fakat denize ulaşıp ulaşamayacağını daha bilmediklerini tabir etmiş, bu mevzuda müdebbir olduklarını söylemişti.

Asit yağmuru bekleniyor

İspanya Devlet Meteoroloji Ajansı (AEMET) yetkilisi Ruben del Campo da La Palma'daki yanardağdan çıkan ağılı gazlar dolayısıyla Kanarya Adaları'nda hamız yağmurları beklendiğini fakat yağışın eneze olacağını düşündüklerini belirtmişti. Campo, hamız yağmurlarının düşüt müşterek ihtimalle bu akşam ve ya erte İspanya'ya ulaşabileceğini de tabir etmişti.

İLGİLİ HABER
Kanarya Adalarındaki yanardağdan cari lavlar havuzu doldurdu Kanarya Adaları'ndaki yanardağdan cari lavlar havuzu doldurdu
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?