USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kadooğlu: Yeni, sivil ve demokratik bir anayasaya ihtiyacımız var

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, “Yeni, sivil ve demokratik bir Anayasa’ya ihtiyacımız var” dedi.

Kadooğlu: Yeni, sivil ve demokratik bir anayasaya ihtiyacımız var
19-04-2016 19:26
Google News
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, “Yeni, sivil ve demokratik bir Anayasa’ya ihtiyacımız var” dedi. TÜRKONFED Yeni Anayasa’ya Doğru raporu tanıtım toplantısını, çatısı altındaki derneklerden, Türkiye’nin üçüncü SİAD’ı olan ESİAD ev sahipliğinde Eskişehir’de gerçekleştirdi. Yeni, sivil, demokratik bir anayasa isteği güçlü bir şekilde dile getirildi.

Eskişehir- Siyasal-ekonomik ve toplumsal sorun alanlarına odaklanan çalışmalarıyla bir iş dünyası örgütü olan ve düşünce kuruluşu misyonu ile hareket eden TÜRKONFED, önceki yıllarda yayımladığı Orta Gelir Tuzağı raporlarından sonra, ekonomi-demokrasi ilişkisine vurgu yaptığı “Yeni Anayasa’ya Doğru: Kurumsal Reform ve Demokrasi Kültürünün Gelişimi” raporunu, anlatmaya devam ediyor. 2016 yılı içinde, Yeni Anayasa’ya Doğru raporunu tanıtmayı hedefleyen TÜRKONFED, toplantısını 31. yılını kutlayan ESİAD’ın ev sahipliğinde 18 Nisan 2016 tarihinde Rixos Hotel’de düzenledi.

Yeni Anayasaya Doğru; Kurumsal Reform ve Demokrasi Kültürünün Gelişimi Raporu Eskişehir tanıtım toplantısına, TBMM ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Önceki Dönem Başkanı Cemil Çiçek onur konuşmacısı olarak katıldı. Toplantının açılış konuşmaları ise TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Karademirler ve ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bandırma tarafından yapıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Yeni Anayasa’ya Doğru Raporu’nun tanıtılacağı bir de panel gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğü TÜRKONFED Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Haluk Tükel tarafından yapılırken, raporun koordinatörü İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. E. Fuat Keyman ve KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır da panelistler arasında yer aldı.


“ARABAYI DEĞİL, ŞOFÖRÜ TARTIŞIYORUZ”



ESİAD ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının onur konuğu TBMM Önceki Dönem Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkanlığı yaptığı dönemde yaşanan tartışmalara hatırlatarak, “Arabayı değil, şoförü tartışıyoruz” dedi. Anayasa tartışmalarında yeni sayfa açıldığını belirten Çiçek, şunları aktardı: “Anayasa yürürlüğe gireli tam 33 yıl 5 ay 11 gün oldu. Bir anayasa düşünün ki hazırlık aşamasından yürürlüğe girdiği tarihe ve o günden bu yana her vesileyle tartışıldı. Bu anayasa için zaman içinde her şey söylendi. Yaşadığımız olaylar, karşılaştığımız sorunlar ve sorunların anayasa ile bağlantısı göz önüne alındığında her geçen gün yeni bir anayasa ihtiyacı daha açık bir şekilde görülüyor. Bu anayasanın Türkiye’yi sıkıntıya soktuğunu ve bize dar geldiği konusunda hemen her kesim ittifak halinde.”


“TÜRKİYE DEMOKRASİSİ ÇÖZÜMLEMESİ SUNUYORUZ”



Raporda, ekonomi-siyaset-toplum ilişkisini ele alıp, ekonomik kalkınmada demokratik reformların önemine değindiklerini belirten TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, “Yeni Anayasa’ya Doğru raporu ile devlet ve düzenleyici kurumların adil ve etkin çalışmasının ekonomik kalkınmayı ivmelendireceğini söyledi. Kadooğlu, “Hazırladığımız raporla, demokrasiyi bir toplum yönetim tarzı olarak ele alıp, toplum yönetiminin kurumsal ve zihniyet alanlarına yoğunlaşarak katkı vermek istedik. Yeni Anayasa, bugünün ve yakın geleceğin temel gündem maddelerinin başında gelmektedir. Hiç şüphe yok ki, Türkiye’nin; yeni, sivil, demokratik, birlikte yaşama kültürünü güçlendirecek, ekonomik dinamizm ve istikrarı sürdürebilir konuma getirecek bir anayasaya gereksinimi vardır. Yapılan tüm değişikliklere rağmen, 1982 Anayasası karar vericiler ve toplumun farklı kesimlerinin de uzlaştığı gibi Türkiye’ye dar gelmektedir” diye konuştu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?