USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kadooğlu Beştepe’de...

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Kadooğlu Beştepe’de...
23-06-2017 10:52
Google News
Kadooğlu Holding ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine Beştepe’de verdiği iftar yemeğine katıldı.  Kadooğlu, iftar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına giderek ekonomik gelişmeler hakkında değerlendirme yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a büyüme verilerinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5’lik bir rakama ulaşmasının iş dünyasını sevindirdiğini kaydeden Kadooğlu, büyümenin sürdürülebilirliğinin KOBİ’lerin rekabet düzeyini artıracak reformlarla gerçekleştirileceğini işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sivil toplum kuruluşu temsilciler ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Sivil toplumun devletin karşıtı değil, tamamlayıcısı olduğunu kaydeden Erdoğan, STK’ların eskisinden güçlü bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Türkiye’nin dört bir köşesinden çok farklı alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, müstesna ve fedakâr bir toplulukla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

EKONOMİ CANLANDI

Kadooğlu, büyümenin devamlılığı için reformların gerekliliğinin altını çizerken, eğitim, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün de devamlılığı güvenceye alan ana unsurlar olduğunu vurguladı. Hükümetin kısa vadede ekonomiye can suyu niteliğinde aldığı önlemlerin işe yaradığını ve ekonomiyi canlandırmaya yardımcı olduğunu belirten Kadooğlu, şunları söyledi: "Getirilen vergi indirimleri, Kredi Garanti Fonu aracılığıyla KOBİ’lerin kredi havuzuna getirilen kolaylıklar, bu zor dönemde gerekli can simidini sağlamış, ekonomide çarkların dönmeye başlamasına yardımcı olmuştur. Alınan önlemler ile özel tüketim harcamalarının yüzde 5’lik büyümeye yüzde 3.1, kamu harcamalarının ise yüzde 1,3 katkı yaptığı görülüyor. Öte yandan yatırım harcamalarının büyümeye katkısının yüzde 0.7 ile sınırlı kalması, büyümenin sürdürülebilirliğinde yapısal değişiklikler yapmak için uygun zaman olduğunu gösteriyor. Özellikle makine ve teçhizat yatırımlarında görülen daralma, Türkiye’nin uzun vadeli büyüme potansiyelini yukarı çekecek yatırımların önünün bir an önce açılması gerektiğine de işaret ediyor"

STK’LAR ESKİSİNDEN DAHA GÜÇLÜ

Türkiye’nin dört bir köşesinden çok farklı alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, müstesna ve fedakâr bir toplulukla beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Salondaki manzaranın Türkiye ve millet adına bir iftihar vesilesi olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin vakıf ve gönüllü teşekküller noktasında ne kadar zengin, ne kadar mümbit olduğunu çok iyi bildiklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte yaşanan onca sıkıntıya ve baskıya rağmen, bugün sivil toplum kuruluşlarının eskisinden çok güçlü bir şekilde çalışmalarına devam etmelerinin, milletin bu müesseselere sahip çıkması sayesinde olduğunu kaydetti.

STK’LAR TEHDİT DEĞİL

Türkiye’nin eğitimde, hak ve özgürlüklerde, sınırlarının içindeki ve dışındaki ihtiyaç sahipleriyle sergilediği örnek dayanışmada en büyük payın sivil toplum kuruluşlarına ait olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz de, sorumluluk üstlendiğimiz her yerde, özellikle de son 15 yıldır, sizleri her açıdan desteklemeye, önünüzü açmaya, işlerinizi kolaylaştırmaya gayret ediyoruz. Çünkü biz birileri gibi sivil toplumu ‘tehdit’ olarak değil, millî birlik ve beraberliğimizin ‘kilit taşı’ olarak görüyoruz. Sizler ülkemizde katılımcı demokrasinin aracı, soysal barışımızın adeta sigortası olan kuruluşlarsınız. Burada şu gerçeğin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Sivil toplum, devletin karşıtı değil, bilakis tamamlayıcısıdır.”

Bir devlet ne kadar güçlü olursa olsun, sivil toplumun desteği, yardımı, iş birliği olmadan hedeflerini gerçekleştiremeyeceğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların giderilmesinde, sivil toplum kuruluşlarının katkısının son derece önemli olduğuna inandığını kaydetti.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?