USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kadın mühendisler teknoloji alanında istihdam ediliyor

Turkcell'in son olarak teknoloji geliştirme alanında fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla başlattığı ‘Turkcell'de Şartlar Eşit, Şanslar Eşit' programının iş hayatına yeni atılacak genç kadın mühendisleri hedefleyen birinci fazı tamamlandı. Programın ikinci fazında ç

Kadın mühendisler teknoloji alanında istihdam ediliyor
06-03-2021 16:11
Google News

Kadınları iş hayatında güçlendirmek ve onların liderlik ettiği girişimleri desteklemek için pek çok uygulamayı hayata geçiren Turkcell Grup, toplam yüzde 55 olan kadın çalışan oranını 2030 yılında yüzde 60'a çıkarmayı planlıyor. Toplam çalışan kadın sayısının 13 bin 089 olduğu Turkcell Grubu, Türkiye'nin kadın çalışan oranının erkek çalışan oranından fazla olduğu ve bu yönüyle en çok kadın istihdamı sağlayan şirket topluluklarından biri konumunda bulunuyor.

Turkcell'in teknoloji alanında çalışan kadın sayısını artırmak amacıyla 2013 yılından bu yana yürüttüğü projeler hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 2020 yılı sonunda tanıtımını gerçekleştirdiği ‘Turkcell'de Şartlar Eşit, Şanslar Eşit' programının birinci fazı tamamlanarak iş hayatına adım atacak olan 101 genç kadın 6 haftalık online Teknoloji Kampı'na katılım sağladı. 5 bine yakın başvuru arasından seçilen 17'si üçüncü sınıf, 55'i dördüncü sınıf öğrencisi, 24'ü yeni mezun, 5' i de yüksek lisans öğrencisi olan adaylar, 6 hafta boyunca tercih ettikleri yazılım diline göre 166 saatlik eğitim aldılar. Türkiye'nin farklı bölgelerinden programa katılmaya hak kazanan kadın mühendisler için; Android/ Kotlin, IOS/ Swift, Java, .Net olmak üzere 4 farklı eğitim sınıfı oluşturuldu ve kadın öğrenciler ilgi duydukları kodlama alanına göre eğitimlerini tamamladılar. Teknoloji Kampı süresince Turkcell'den atanan profesyonellerden, 48 saatlik mentorluk alan kadın öğrenciler teknik eğitimlerin yanı sıra; mentorlarının deneyim ve tavsiyelerini alarak kendilerini geliştirme ve profesyonel hayata hazırlama fırsatı yakaladılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?