USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kabine değişikliği yaşanacakmı?

Gaziantep’in Bakanı olacakmı?...

Kabine değişikliği yaşanacakmı?
25-03-2021 13:31
25-03-2021 13:34
Google News
AK Parti 7. Olağan Kongresi dün yapıldı. Kongre öncesi ve sonrası ortaya atılan iddialara göre, parti içerisinde de yaşanan değişikliğine paralel olarak kabinede de değişiklik yaşanacağı ifade edildi. Kabine değişikliği noktasında ortaya atılan iddialar AK Parti Genel Başkan eski Yardımcısı Mahir Ünal tarafından doğrulanırken, gözler bu hafta gerçekleşmesi beklenen Kabineye çevrildi. İddialar ışığında yeni kabinede Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün göreve devam edip etmeyeceği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e bakanlık görevi verilip verilmeyeceği merak konusu oldu.

AK Parti’de 7.Olağan Kongre heyecanı bitti.  Dün yapılan kongrede parti yönetiminde büyük değişiklik yaşandı. Önceki dönem Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar MKYK’na seçildi. Cumhurbaşkanlığı kabinesinde değişiklik yaşanacağı iddiaları gündemde yerini korumaya devam ediyor. Söz konusu iddialara son noktayı AK Parti Genel Başkan eski Yardımcısı Mahir Ünal, koydu.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ SİNYALİ

Bir programda açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan eski Yardımcısı Mahir Ünal, “Değişim konuşulmaya başlayınca kaçınılmaz olarak bir parça değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik oluyor. 2023'e yönelik sadece partiye yönelik değil, ekibinde yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz” diye konuşmuştu.

KİMLER GİDİYOR?

Kulislere yansıyan iddialara göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gideceği belirtiliyor.

Bakan Soylu dışında kalan isimlerin görevlendirilmeyeceği, Soylu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görevlendirileceği ileri sürüldü.

GAZİANTEP’İN BAKANI OLACAK MI?

Geçtiğimiz yıl gündeme gelen Kabine Değişikliği iddialarında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yerine ise Nizipli Mustafa Doğan İnal’ın getirileceği ileri sürülmüştü. Bakan Gül’ün kongre sonrasında yapılacağı iddia edilen yeni kabinede görev alıp almayacağı merak konusu oldu.

FATMA ŞAHİN’E GÖREV VERİLECEK Mİ?

Geçtiğimiz haftalardan bu yana gündemde olan Kabine Değişikliği iddialarında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e de yeni kabinede yeniden görev verileceği konuşuluyordu. 3 dönem Gaziantep Milletvekilliği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kurucu Bakanlığı görevlerinde bulunan Başkan Şahin’in, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yerine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine getirileceği ileri sürüldü.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?