USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Jeoloji Mühendisi Aykan'dan büyük deprem uyarısı

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Balıkesir İl Sorumlusu Aysun Aykan, Elazığ ve Balıkesir'de yaşanan depremleri değerlendirdi. Aykan Balıkesir-Gökçeyazı Fay segmentine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, bu segmentin 2 bin yıldır k

Jeoloji Mühendisi Aykan'dan büyük deprem uyarısı
28-12-2020 13:36
Google News

Balıkesir bölgesinin deprem tehlikesi, deprem aktivitesi oldukça yüksek bir bölge olduğuna dikkat çeken Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi yönetim kurulu üyesi Aysun Aykan, Balıkesir'in deprem tehlikesinin İstanbul'a göre yüksek olduğunu ifade etti. İstanbul merkezinden diri fay hattı geçmediğinin de altını çizen Aysun Aykan, Türkiye genelindeki 500 diri fay hattının bulunduğunu belirterek, “Ülkemizin herhangi bir yerinde büyük bir deprem olabilir” uyarısında bulundu.

“Elazığ yine korkuttu”

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Aykan, “Elazığ'da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5.3 büyüklüğünde deprem, büyük korku ve paniğe neden oldu. Daha önce 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ depremi Doğu Anadolu Fayının Doğanyol Segmentinde meydana geldi. 27 Aralık Depremi Doğu Anadolu Fayının bir kolu olan Uluova fayı üzerinde gelişen bir depremdir. 24 Ocak 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra yakın bir fay üzerindeki fayları tetikleyerek 5,5- 6 büyüklüğünde depremler olabilir. Bunu geçmişteki depremlerde de gördük. Bu yüzden bu depremlerin olması son derece normaldir; fakat Doğu Anadolu Fayı üzerinde fayların tetiklenerek yeni deprem üretme potansiyeli vardır” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?