USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Japonlar'ı kurtarma operasyonundan etkilendi, Türkiye sevdalısı oldu

Japonları kurtarma operasyonundan etkilenen Hisano Doğan'ın Türkiye aşkı sınır tanımadı. Müslüman olan Doğan, Türk vatandaşı ile evlenerek çocuklarını Türkiye'de büyütmeye karar verdi.

Japonlar'ı kurtarma operasyonundan etkilendi, Türkiye sevdalısı oldu
22-05-2021 16:26
Google News

İran - Irak savaşında 1985 yılında bombalanan Tahran'da 215 Japon yolcu mahsur kaldı. Dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın talimatıyla 2 Türk Hava Yolları uçağı Tahran' a gönderildi. Japonlar, film gibi kurtarma operasyonu ile İstanbul'a getirildi. İki ülke arasındaki ilişkilerin en üst seviyeye ulaşmasını sağlayan olayı yıllar sonra bir televizyon kanalında izleyen Hisano Kaneko (47), yaşanan olaydan etkilendi.

Japonya'nın Yokohama şehrinde yaşayan Kaneko, 2004 yıllında İstanbul'u gezmeye karar verdi. İstanbul'da tatil yaptıktan sonra ülkesine gözü yaşlı olarak dönen Kaneko, Türkçe öğrenmeye karar verdi. Türkiye'ye olan hayranlığı nedeni ile Japonya'da Türkçe dersi alan Kaneko, 1 yıl sonra Türkçesi'ni geliştirmek için tekrar İstanbul'a döndü. Kaldığı mahallede gönlünü Türk genci Murat Doğan'a kaptırdı. Japon gelin Tokat'ta 2006 yılında evlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?