USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

İzmir'deki deprem yargılamaları tek tek sonuçlanıyor

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremde yaşamını yitirenler acı olayın 2. yılında anılırken, depremde yıkılarak 117 kişinin hayatını kaybetmesine 1034 kişinin de yaralanmasına neden olan sorumluların yargılanmalarına devam ediliyor.

İzmir'deki deprem yargılamaları tek tek sonuçlanıyor
30-10-2022 09:51
Google News

Bazı davalarda kararlar açıklanırken, bazı davalarda ise yargı süreçleri devam ediyor. Depremin ardından, yıkılan binalarla ilgili hazırlanan bilirkişi raporlarının ortak sonucu ise binaların yıkılma nedeninin standartlara uygun olmayan malzeme olduğunu gözler önüne serdi.

İzmir'de Seferihisar açıklarında 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6'lık depremde özellikle Bayraklı ve Bornova ilçelerinde birçok bina ağır hasar alırken, enkaza dönen binalarda 117 kişi yaşamını yitirdi, 1034 kişi de yaralandı. Depremin ardından harekete geçen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, yıkılan ve ağır hasar alan binalarla ilgili soruşturma başlattı. Yürütülen geniş çaplı soruşturmalar sonucu aralarında yıkılan binaların müteahhitleri, mimarları mühendislerinin de olduğu pek çok şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden bazıları tutuklanırken, görevli cumhuriyet savcıları da uzmanlardan alınan bilirkişi raporları ışığında iddianamelerini hazırladı. İlgili belediyelerden yıkılan binalara ait projelerle, bilgi ve belgeleri temin eden İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Dokuz Eylül Üniversitesinden 3, İstanbul Teknik Üniversitesinden de 4 bilirkişinin deprem bölgesinde yıkılan binaların enkazından numune alarak inceleme yapmalarını sağladı.


Ali Gözeten
 

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?