USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İstanbul’da terör saldırısı! 29 şehit, 166 yaralı

İstanbul Beşiktaş’ta Vodafone Arena yakınında iki ayrı terör saldırısı meydana geldi. Olayda 29 kişi şehit oldu, 166 kişi de yaralandı.

İstanbul’da terör saldırısı! 29 şehit, 166 yaralı
10-12-2016 22:44
Google News
Beşiktaş’ta Vodafone Arena Stadı yakınlarında 2 patlama meydana geldi. Görgü tanıkları patlamanın ardından silah seslerinin duyulduğunu iletti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 29 şehidimizin ve 166 yaralının olduğunu açıkladı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, terör saldırısına ilişkin, "Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmiş 29 şehidimiz var. 166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var." dedi. çevik kuvvet toplanma yerinde bomba yüklü bir aracın patlatıldığını belirten Soylu, "El düzenek vasıtasıyla patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı’nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba, polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor, araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini, kendisinin etrafında tertibat alan polislerin hemen ortasında patlatıyor." dedi.

 

Türkiye’nin her noktasında terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüren güvenlik kuvvetlerinin, polisin, jandarmanın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin,korucuların, özellikle 15 Temmuz’dan sonra "Acaba güvenlik kuvvetlerinde bir zafiyet olur mu?" düşüncesinin tam aksine, Türkiye’nin her noktasında terör örgütlerini diskalifiye edebilmek ve Türkiye’de terör örgütlerinin tasfiye edilebilmesi için çaba harcadığını belirten Soylu, "Gün yoktur ki terör örgütlerine zayiat verdirilmesin,onların hain planları engellenmesin. Cansiparane bir mücadeleyi ortaya koyuyorlar. Bu akşam da yapılan hain saldırı, aslında bu cansiparane mücadelenin akamete uğrayabilmesi için gerçekleştirilmiş alçak, hain bir saldırıdır" diye konuştu.

 

"İKİSİ SİVİL 29 ŞEHİDİMİZ VAR"

 

Soylu, şöyle konuştu: "Bu iki patlamada milletimize üzülerek ve içimiz yanarak belirtiyoruz ki şu anda Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmiş 29 şehidimiz var. İkisi sivil, biri emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere toplam 27 polis arkadaşımız. 166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var. Yaralılarımızın bir kısmı taburcu edildi ve yaralılarımızın 23’ünün 17’si şu anda ameliyatta, 6’sı ise yoğun bakımda. Patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak şu anda emniyet güçlerimizle yapılan operasyon çerçevesinde 10 kişi gözaltına alındı. Gerek olayın gerekse olayın tespiti, nerede ve kimler tarafından planlandığı konusundaki çalışmalarıda arkadaşlarımız yürütüyor. Milletimizin başı sağolsun. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?