USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrailli milyarderin tankerine bombalı saldırı

İsrailli milyarder Idan Ofer'e ait olan bir petrol tankerine Umman açıklarında bombalı İHA saldırısı yapıldığı iddia edildi.

İsrailli milyarderin tankerine bombalı saldırı
16-11-2022 16:33
Google News

Reuters'tan alınan bilgilere göre, Orta Doğu Merkezli bir savunma yetkilisi, İsrailli bir milyarder ile bağlantılı bir petrol tankerine dün gece Umman açıklarında bomba taşıyan bir insansız hava aracının (İHA) isabet ettiğini söyledi.

İsrailli milyarder ise Idan Ofer olduğu iddia edildi. Tankerin ait olduğu Singapur merkezli şirket, Umman kıyılarının yaklaşık 150 mil açıklarında meydana gelen olayı araştırdıklarını söyledi. Şirket, tüm mürettebatın güvende olduğunu ifade etti.

Ön raporlara göre gemiye bir mermi de isabet etmiş durumda. Bunun yanı sıra geminin gövdesinde küçük bir hasar var, ancak kargolara bir zarar gelmiş değil ve gemi su almamış.

Associated Press ise İHA'nın bombalı bir saldırı olduğunu ifade etti. Bölgede deniz taşımacılığını izleyen Britanya askeri örgütü Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları olayın farkında olduklarını ve durumun araştırıldığını söyledi.

Öte yandan Tel Aviv yönetimi, saldırıdan İran'ı sorumlu tuttu. İsrail Ordu Radyosu'nun haberine göre, İsrailli askeri yetkililer, "saldırının arkasında İran'ın bulunduğunu ve hadisenin İran'ın Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'na yönelik müdahale girişimi olduğunu" iddia etti.

Ayrıca, İsrailli milyarder Idan Ofer'in, Singapur merkezli şirket için çalışan geminin doğrudan sahibi değil hissedarı olduğu kaydedildi. İsrail'in suçlamasıyla ilgili İran'dan ise henüz bir açıklama yapılmadı. İsrail daha önce de İran'a karşı benzer suçlamalarda bulunmuş ancak Tahran yönetimi bu suçlamaları resmi olarak kabul etmemişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?