USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına Türkiye ve ABD'den peş peşe tepkiler

Son dakika... 5 yıl sonra Mescid-i Aksa'ya giren görevdeki ilk İsrailli bakan olan aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi lideri Ben-Gvir'in provokatif eylemine Türkiye ve ABD'den peş peşe tepkiler geldi.

İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına Türkiye ve ABD'den peş peşe tepkiler
03-01-2023 17:23
Google News

Provokatif eylemleriyle tanınan İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, bu sabah İsrail polisinin yoğun koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Harem-i Şerif'e girmişti.

Aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi lideri Ben-Gvir, 5 yıl sonra Mescid-i Aksa'ya giren görevdeki ilk İsrailli bakan oldu.

Mescid-i Aksa, İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış anlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor. ​​​​​​​

DIŞİŞLERİ: PROVOKATİF EYLEMİ ENDİŞEYLE KARŞILIYOR VE KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde;

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirdiği provokatif eylemi endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz.

İsrail’i Kudüs’teki dini mekanların statüsünü ve kudsiyetini ihlal edecek ve bölgede gerginliğin tırmanmasına neden olacak bu tür provokasyonların engellenmesi için sorumlulukla hareket etmeye davet ediyoruz.

ABD: MESCİD-İ AKSA'DAKI STATÜKOYA ZARAR VERİLMESİNE KARŞIYIZ

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Tom Nides, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Mescid-i Aksa'daki statükoya zarar verilmesine karşı olduğunu söyledi.

Büyükelçi Nides, İsrail haber sitesi Walla'ya yaptığı açıklamada, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in bu sabah işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın hakkında konuştu.

Nides, "Biden yönetiminin Mescid-i Aksa'daki statükoya zarar verilmesine karşı olduğunu" belirterek, "Açık konuşalım, statükoyu korumak istiyoruz ve bunu engelleyen uygulamalar kabul edilemez. İsrail hükümetiyle bu konudaki görüşmelerimizde çok nettik." ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?