USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Dünya

İspanya Dışişleri Bakanı Laya'dan AB ve Türkiye ortada fazlalık gündeme odaklanılması çağrısı

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya, bu sene Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki ilişkilerde zait gündeme odaklanılması çağrısında bulundu.

İspanya Dışişleri Bakanı Laya'dan AB ve Türkiye ortada fazlalık gündeme odaklanılması çağrısı
08-01-2021 23:11
Google News
Madrid

İspanyol Bakan Laya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile icra ettikleri düet görüşmenin peşi esna planlı kuma matbuat toplantısında konuştu.

Laya, "Türkiye bizim düşüncesince rastgele birim numara bitişik değil. AB ile hususi birim numara birlikteliği olan, aut pazarlara erişimi bulunan, elhak AB'ye birlik üyelik adaylığı bitmeme eden, ayrımlı konumda bulunan birim numara ülke." dedi.

AB'nin aralıktaki toplantısında Türkiye'ye müteveccih çizdiği emek vermek takviminde "pozitif gündem" ifadesini kullandığına dikkati çekici Laya, şu şekilde bitmeme etti:

"Pozitif gündemden kastımız, bulunan olan yönlendirmelerle diyalog köklü müzakerat yürütüp, provokasyonları ve gerginliği ortadan kaldırmak, alınacak kararlarla bu adımları konkre bir duruma getirmektir. Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi de önemlidir. Aynı sürede ara sınav serbestisi dair kuma icraat yapılması gerekiyor. Düzensiz toprak kayması kanuncu zemine koymak düşüncesince de görüşmelerimiz bitmeme ediyor."

Çavuşoğlu ile görüşmesinde Türkiye'nin, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve Fransa ile bulunan ilişkilerinin düzeltilmesi konusunu da gündeme getirdiklerini kail Laya, İspanya kendisine bu mevzularla alakalı politik çözümlere dayanak verdiklerini tabir etti.

Laya, Türkiye'nin, Libya, Suriye ve Dağlık Karabağ kabil lehçe hastalıkların çözümü ile Orta Doğu'daki sulh sürecinde ehemmiyetli oyuncu bulunduğunu vurguladı.

İspanya ile Türkiye arasındaki düet ilişkilerin "dostluk, müttefiklik, komşuluk, aykırı saygı" esaslarına dayandığını dile getiren Laya, "Türkiye ile hudut komşularımızla bulunduğu kabil bire birim numara ilişkilere erbap olma amacındayız. Her devir aykırı saygı, diyalog ve kuma yarar noktalarını geliştirmeye odaklanmalıyız. İlişkilerde saydam olmalıyız. İyi komşuluk ilişkileri kapsamında anıştırma etmeden, birbirimize iyiyi de kötüyü de söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

Laya, "Türkiye, AB ile aykırı özellikli ilişkilerimizin olduğu, komşumuz ve AB'ye birlik namzetlik süreci bitmeme fail birim numara ülke. Bu Avrupa'nın tamamını ilişik birim numara konu. Hepimizin aramızdaki sorunları çözerek ilerlemesi gerekiyor." dedi.

İspanya'nın Türkiye ile Kovid-19'a erinç kuma adımlar attığını da tamlayan Laya, 2021'in ikinci yarısında Türkiye'de planlanan hükümetler arası zirvede birim numara iş formu da düzenleneceğini, keyif ve erke sektörleri özellikle edinmek kıl payı düet gündemlerini şimdi da zenginleştireceklerini bildirdi.

Kovid-19 salgınının beraberinde Doğu Akdeniz, Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'da baş döndürücü sıkıca birim numara senenin geride bırakıldığını tabir fail Laya, "2021'in şimdi kararlı ve stabilize birim numara sene olmasını bekliyoruz." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?