USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

“İslam Coğrafyasındaki Zulmün Son Bulması İçin Dua Edelim”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

“İslam Coğrafyasındaki Zulmün Son Bulması İçin Dua Edelim”
12-07-2015 18:00
Google News
Şahin, mesajında, ramazanın rahmet, bereket ayı olması bu ayda katlanarak artan birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularını güçlendiren Ramazan-ı Şerif’in son günlerine yaklaşırken Kadir Gecesi’ni idrak etmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

“Bu gecenin kadrini bilenlerden olabilmenin ümidini yaşıyoruz” Şahin, şöyle konuştu:

“Ramazan ayını verimli geçiren Müslüman aleminin Kadir Gecesi’ni de dolu dolu yaşaması temennisinde bulunuyorum. Kuran’ı Kerim’in inmeye başladığı ay olan ramazan ve ramazanın içerisinde saklı, bin aydan hayırlı olan bu mübarek gecenin vicdanlarımızı aydınlatmasını, gönüllerimizi huzur ve sekinet ile doldurmasını, dualarımızı buluşturmasını temenni ediyorum.”

Geceyi sevinçle karşıladıklarını ancak bu sevincin buruk olduğunu ifade eden Şahin, dünyanın bir çok yerinde hala kan aktığına dikkati çekti.

Masum çocukların öldürüldüğünü, annelerin gözyaşı döktüğünü dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

“Filistin, Gazze, Suriye, Doğu Türkistan ve daha pek çok yer insanlığın vicdanın harekete geçmesini bekliyor. Bu gecede, uyanmanın ve dirilişin vaktinde akan kan ve gözyaşının durması için insanlığın yüreğini sızlatan haksızlığın, İslam coğrafyasındaki zulmün son bulması için dua edelim, dertleriyle dertlenelim. Ramazan ayı boyunca kadın, çocuk, yaşlı demeden Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize reva görülen zulüm, şiddet ve cinayetlerin son bulması için dualarımızı, gönüllerimizi buluşturalım.”

Kadir Gecesi’nin feyz ve bereketinin tüm İslam alemine huzur, barış ve esenlik getirmesini dileyen Şahin, İslam aleminin Kadir Gece’sini kutladı. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?