USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

İş adamı cinayetinin yargılanmasına devam edildi

Kayseri'de 2 milyon Euro karşılığında öldürülmüş olduğu kanıt edilen iş kadını cinayetinin 7 sanıklı duruşmasına devam edildi. Azmettirici adına yargılanan sanıklardan S.O.M. ifadesinde, ”Ben ne öleni ne de öldüreni tanıyorum” dedi.

İş adamı cinayetinin yargılanmasına devam edildi
23-09-2021 18:57
Google News

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıdık duruşmaya vakfedilmiş sanıklar, D.K., M.P., S.O.M. ve E.Y. vakfedilmiş bulundukları ukubet uygulama kurumundan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla katıldı. Tutuklu maznun V.K. ile tutuklanmadan sanıklar, M.E. ve E.K. ise duruşmada toprak almadı. Sanık avukatları da duruşmadaki yerini alırken, müştekiler ve avukatları duruşmaya katılmadı. Mahkemede lakırtı maruz acımasız zanlısı E.Y., “Mahkemeye 20.09.2021 tarihinde sunmuş olduğum dilekçemin okunmasını isterim ve dilekçede sabık savunmamı değiştirmeden tekrarlıyorum” dedi. Davada azmettirici iddiası ile yargılanan S.O.M. ise savunmasında, “Ben ne öleni ne de öldüreni tanıyorum. Ben Kayseri'ye hoppadak 32 yıl geçmiş askeriye gerçekleştirmek düşüncesince geldim ayrıksı da gelmedim. Emrah'ın ifadesinde hoppadak aşama akla yatkın merkum art küsurat gelişigüzel bilinçlilik yalan. 13 aydır günahsız yere yatıyorum. Mağdurum tahliyemi arzu ediyorum” ifadelerini kullandı. Sanıklardan D.K. de kendini, “Benim vakayla tek ilgim yok. V.K. bana iş kuracağını anlattı nezdinde dükkana bakmam icap ettiğini söyledi. Ben Kayseri'ye onun düşüncesince geldim” sanarak savundu.

Mahkeme heyeti, vakfedilmiş maznun E.Y.'nin savunmasında sabık nezdinde şahsın kanıt namına dinlenmesi talebini onama etti. Tutuklu sanıkların mevkufiyet hallerinin devamına değişmeyen verici murafaa heyeti, eksikliklerin giderilmesi düşüncesince duruşmayı gelecek nezdinde tarihe erteledi.

Olayın geçmişi

Kayseri'nin Mimarsinan Mahallesi Tarsus Caddesi'ndeki ofisin bahçesinde oturan Orhan Adıbelli, şapkalı ve maskelenmiş nezdinde isim çeşidinden kurşunlanarak öldürüldü. Olay sonra Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri çeşidinden zanlının belirleme edilmesi ve yakalanması düşüncesince emek vermek yapıldı. Yapılan çalışmalarda manşet ekipleri 750 saatlik düzenlilik alıcı görüntüsünü inceleyerek, 250 isim ile görüştü. Polis ekiplerinin en edepli ayrıntıyı bile atlamadığı vakada acımasız zanlısının 26 yaşındaki E.Y. bulunduğu belirlendi. Katil zanlısı E.Y.'nin Gaziantep'te bulunduğunun belirleme edilmesi ilişkin Gaziantep Cinayet Büro Amirliği ekipleri ile baş başa harekât yapıldı. Zanlı E.Y. 15 Ağustos'ta yakalanarak gözaltına fiş ve hakkında işlemler sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlı E.Y.'nin sorgusunu inceleyici ve vakası bilgileri ile araştıran Cinayet Büro Amirliği ekipleri, E.Y.'nin, öldürmüş bulunduğu Orhan Adıbelli'yi tanımadığı, Adıbelli'nin ortakları ve personelleri ile husumetli olmasını da değerlendirerek soruşturmayı derinleştirdi. Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin meydana getirdiği çalışmalarda, E.Y.'nin cinayeti 2 milyon Euro karşılığında işlediği, cinayetten 8 ay geçmiş Kayseri'de ev kiraladığı, Orhan Adıbelli'yi izlem ettiği, iş yerini, evini ve kullandığı ara bulucu izlem ettiği, cinayeti ika etmek düşüncesince makul tarihi kolladığı belirlendi. Belirlenen O.M., M.P., M.E. ve D.K. de Gaziantep'te planlı operasyonla yakalanarak gözaltına fiş ve Kayseri'ye getirildi. Zanlılar haklarında meydana getirilen işlemlerin arkası sıra adliyeye gönderme edildi.

Mükremin Kaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?