USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

İranlı teknoloji uzmanının öldürülmesi davasında 5 sanığa tahliye

Şişli'de İranlı Masoud Molavi Vardanjanı'nın öldürülmesine bağlı İranlı Naci Şerifi Zindaşti'nin de aralarında bulunmuş olduğu 14 sanığın yargılanmasına bitmeme edildi. Mahkeme, 5 sanığın vakfedilmiş kalmış olduğu müddet dolayısıyla tahliyesine hükmetti.

İranlı teknoloji uzmanının öldürülmesi davasında 5 sanığa tahliye
24-09-2021 19:41
Google News

İstanbul Şişli'de, 14 Kasım 2019 tarihinde İranlı teknoloji uzmanı Masoud Molavi Vardanjanı'nın öldürülmesine bağlı İranlı Naci Şerifi Zindaşti ile İran konsoloshane görevlisi Mohammad Reza Nasırzadeh Noshahr'nin de aralarında bulunmuş olduğu 14 sanığın yargılanmasına bitmeme edildi. İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada vakfedilmiş sanıklar Seyed Mohammed Reza Razavı, Sıavash Abazarı Shalamzarı, Amın Parvazı, Sına Forouhar, Houtan Khzerlou, Cengiz Akin, Veli Sarı ve Birol Özdemir ile sanıkların avukatları müheyya bulundu.

“Yemin ederim suçsuzum”

Yapmadığı müşterek suçtan ötürü yargılandığını tez fail vakfedilmiş maznun Cengiz Akin, “Tehdit altındayım. Bakırköy Savcılığı'na da yazdım. Tutuklandığım dosya dolayısıyla Zindaşti'yle anıldığım düşüncesince saldırıya uğradım. Serbest bırakılmamız düşüncesince dış ilişkiler uzmanı mı olmalıyız? Suçsuzum, içerdeyim. Adam salıverilmiş, parça denli suçu olmayanı burada tutuyorsunuz. Sanıklardan Veli hariç, kimseyi tanımıyorum. Yemin ederim suçsuzum” diyerek konuştu.

“Kimseden tabanca almadım”

Sanık Veli Sarı ise savunmasında, “33 yaşındayım, ne kimseden tabanca aldım, ne de verdim. Suçsuzum, 22 aydır tutukluyum. Abdulvahap Koçak ile tek bağlantım yok. Sanık Cengiz Akin emektar patronumdur. Suçsuz yere yatıyorum” ifadelerini kullandı.

“Göçmen kaçakçılığı yapmıştım fakat bıraktım”

33 senedir Türkiye'de yaşadığını kail maznun Sıavash Abazarı Shalamzarı savunmasında, “66 yaşındayım. Göçmen kaçakçılığı yapmıştım fakat 2016'da bu meseleleri bıraktım. Daha ilk de söyledim bu kişilerin hiçbirini tanımıyorum. Ne Türkleri, ne de İranlıları. Bir eş bana gelip ayıraç verdi, ego de Ali Esfanjanı'ya verdim. Yasal döküman bulunduğunu düşündüm. Esfanjanı ile otobüsü bindik, Ağrı Doğu Beyazıt'a gittik. Esfanjanı'nın belgesinde 'Abbas' yazıyordu, evrakında ise zat ismi vardı. Belgeleri kanuncu mı değil mi bilmiyorum. O değişik yoldan ego değişik yoldan İran'a gümrüksüz yollarla girdim. Tutuklanırım diyerek 30 senedir İran'a gitmiyorum. Pasaportumda İran'dan depar belgesi bulunmadığı düşüncesince gümrüksüz yollarla gittim” dedi.

Tutuklu maznun Abdulvahhab Koçak'ın evveli günlerde güneş tacı virüs bulunduğunu tamlayan avukatı, rahatsızlığının bitmeme ettiğini kaydetti.

Zindaşti ile bire müşterek otelde kaldığının iddianamede yazıldığını fakat kalmadığını kail maznun Birol Özdemir, savunmasında tahliyesini arzu etti. Sanık Özdemir'in ürkü akış hastalığı bulunduğunu kail avukatı ise, ifadesinin ahir celselerde alınmasını istedi.

‘Tasarlayarak öldürme' suçundan vakfedilmiş mevcut sanıklar Abdulvahhab Koçak, Cengiz Akin, Veli Sarı ve Sıavash Abazarı Shalamzarı'nın alıkonulma hallerinin devamına mütehakkim mahkeme, vakfedilmiş sanıklar Amın Parvazı, Birol Özdemir, Seyed Mohammad Reza Razavı, Sına Forouhar ve Houtan Khezerlou'nun yurtdışına depar belgesi yasağı halinde adli arama tedbiriyle tahliyesine değişmeyen verdi.

İranlı sanıkların popülasyon ve sabıka kayıtlarının Interpol/Europol Daire Başkanlığından istenilmesine değişmeyen sağlayan heyet, negatif karşılık verildiği takdirde arsıulusal istinabe eliyle bu sanıkların popülasyon ve sabıka kayıtlarının istenilmesi düşüncesince müşterek ahir duruşmada değişmeyen verilmesine hükmetti.

Firari sanıklar Najı Sharıfızındastı ile Alı Esfanjanı ile alakalı tutuklamaya müteveccih soruşturma emirlerinin devamına değişmeyen sağlayan duruşma heyeti, eksikliklerin giderilmesi düşüncesince duruşmayı erteledi.

Sanık Cengiz Akin alıkonulma sonucuna aksülamel gösterdi

Bunun yanında duruşma başkanı, maznun Cengiz Akin'in vakfedilmiş kalmış olduğu müddet dolayısıyla tahliye edilmesi görüşünde bulunduğunu kaydederek, alıkonulma sonucuna ayırma koydu. Ara değişmeyen açıklanmasının arkası esna vakfedilmiş maznun Cengiz Akin karara aksülamel gösterdi.

İrem Demir - Sema Demir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?