USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

İran, Irak'ın kuzeyini vurdu: 1 ölü, 8 yaralı

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil ve Süleymaniye'deki İran Kürdistan Demokrat Partisi'ne (HDK-İ) ait binaları füze ve insansız hava aracıyla (İHA) vurması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı.

İran, Irak'ın kuzeyini vurdu: 1 ölü, 8 yaralı
14-11-2022 11:11
Google News

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bulunan İran Kürdistan Demokrat Partisi'nin (HDK-İ) binalarını füze ve insansız hava aracıyla (İHA) hedef aldı. Erbil kentine bağlı Köysancak ilçesindeki muhalif İran Kürdistan Demokrat Partisi'nin binasını 2 füzeyle vuran İran, kısa süre sonra Süleymaniye'ye bağlı Arbet ilçesindeki İranlı Kürt muhalif partisi Komala'nın binasını İHA ile bombaladı.

IKBY Sağlık Bakanı Saman Berzanci, Köysancak'taki saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin de yaralandığını söyledi.
Öte yandan, saldırıdan kısa bir süre sonra Erbil'deki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Konsolosluğundan siren sesleri yükseldi.

Abdulkadir Hacıoğlu
 

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?