USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İran, ABD ile müzakereyi reddediyor

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Erakçi, 6 Nisan'da Viyana'da yapılacak nükleer anlaşmaya geri dönüş görüşmelerinde ABD ile doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir müzakerenin yapılmayacağını söyledi.

İran, ABD ile müzakereyi reddediyor
04-04-2021 18:31
Google News

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Erakçi, devlet televizyonuna ABD ile müzakerelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erakçi, 6 Nisan Salı günü Viyana'da yapılacak nükleer anlaşmaya ilişkin görüşmelerin İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in belirlediği çerçeve şeklinde olacağını ve bu konuda Tahran yönetiminin izlediği politikanın açık ve net olduğunu söyledi.

İran'ın hiçbir şekilde ABD yönetimi ile müzakere yapmayacağını belirten Erakçi, "ABD ile doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir müzakere olmayacak. Viyana'da yapacağımız görüşme 4+1 ülkeleri ile olacak. Nükleer anlaşamaya geri dönme konusunda istek ve şartlarımızı bu komisyonda dile getireceğiz. Bizim bu konudaki talebimiz ise net. ABD nükleer anlaşmadaki taahhütlerine uymalı ve İran'a yönelik tüm yaptırımlarını kaldırmalıdır. Ardından biz bunu test edeceğiz ve anlaşmadaki taahhütlerimize geri döneceğiz" dedi.Erakçi, 4+1 ülkelerinin ABD'yi yaptırımlar konusunda ikna etmeleri durumunda kendilerinin de çıkan sonuca uyacaklarını belirterek, Viyana'da yapılacak görüşmelerin yaptırımlar konusunda teknik görüşmeler olacağını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?