USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

iOS 14.5 yayınlanmadan tartışmalara neden oldu

Apple kullanıcılarının merakla beklediği ve beta sürümü yayınlanan iOS 14.5 bu ay yayınlanacak. Yeni sürüm, Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliği ile yayınlanmadan tartışmalara neden oldu.

iOS 14.5 yayınlanmadan tartışmalara neden oldu
07-04-2021 20:23
Google News

Apple, iOS 14.5 işletim sistemi önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulduğunda kullanıcılara hangi uygulamaların kendilerini takip edip edemeyeceklerine karar verebilecekleri sistemi de devreye sokacağını açıkladı.
Apple, bu yeni uygulamasını geçtiğimiz haziran ayında duyurmuş, ancak eylül ayında dijital reklamcılara uyum sağlamaları için zaman tanımak adına değişikliği erteleyeceğini söylemişti.
Apple aynı zamanda, geliştiricilere değişiklik öncesinde alternatif reklam araçları sağladığını da belirtti. Bu araçlardan biri; uygulama yükleme reklamları yayınlayan reklamverenlere, kullanıcılara ilişkin bilgileri ifşa etmeden, reklam kampanyasından sonra kaç kişinin uygulamayı yüklediğini görmelerini sağlıyor. Başka bir araç ise reklamverenlere, kullanıcının uygulama içindeki bir reklamı tıkladığında ve bir web sayfasına gittiğinde bireysel kullanıcı verilerini paylaşmadan ölçüm yapmasını sağlıyor.
FACEBOOK’TAN İTİRAZ
Araçların yazılım geliştiriciler tarafından kullanılması amaçlansa da Apple, tüketicileri de bu konuda bilgilendirmek için gizlilik kılavuzuna eklemeler yaptı.

Apple’ın bu yeni uygulamasına ise Facebook’tan tepki gecikmedi. Sosyal medya platformu, Apple’ın iOS 14.5 ile uygulamaya koyacağı bu yeni sistemin, küçük işletmeleri zora sokacağını belirtmişti.

Kaynak:Sözcü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?