USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

İlaç Krizi Büyüyor...

Döviz kurundaki yükseliş sonrası başlayan ilaç krizi artarak devam ediyor. Eczanelere başvuran vatandaşlar, ihtiyaç duydukları ilaçlara ulaşamıyor. Eczanelerde her gün büyüyen kriz sonrası isyan eden Eczacılar, yetkililerden yanıt istedi. Eczacılar, “Eczacı neden hastasının reçetesini tamamlayamıyor? Hastalar neden elinde reçete, ilaç bulmak için eczane eczane dolaşıyor?” sorularına yanıt beklediklerini ifade ettiler.

İlaç Krizi Büyüyor...
11-01-2022 19:45
11-01-2022 19:54
GAZİANTEP
Google News

Eczacılar, yanıt bekliyor!

Türkiye’de yaşanan ilaç krizi, vatandaşı da eczacıyı da mağdur etmeye devam ediyor. Hastanelerde tedavi olan ve tedavilerinin tamamlayıcı unsuru olarak ilaçlarını temin etmek isteyen yüzlerce vatandaş, döviz krizi ila başlayan ilaç yokluğunun sıkıntısını yaşıyor. 2021 yılında yükselerek 20 lira seviyelerin ulaşan Avro kurunun ilaç ithalatın 4 lira 57 kuruş belirlenmesi nedeniyle yaşanan bu krizde çözüm aranıyor.

SGK’YA GÖRE İLAÇ SIKINTISI YOK!

Geçtiğimiz yıl sonu itibariyle ortaya çıkan ilaç krizinde, Sağlık Bakanlığı ve SGK, ilaç sıkıntısı yaşanmadığını ileri sürmüş, sonrasında ise ilaç depoları ve eczanelerde denetim başlatılmıştı. Eczacıların tepkisini çeken uygulama sona ererken, ilaç krizi Bakanlık ve SGK tarafından da kabul edilmiş gibi görünüyor.  

ECZACILAR DERTLİ

Gaziantep’te her gün eczanelere başvuran yüzlerce vatandaş, eczanelerden eli boş dönüyor. Grip ilaçları başta olmak üzere pek çok kalemde ilaç eksikliğinin neden olduğu sıkıntılar nedeniyle zor günlerden geçtiklerini belirten eczacılar, Şubat ayı beklenmeden ilaç ithalatı için yeni kurun belirlenmesi gerektiğini belirttiler.

“VATANDAŞA, ‘GEÇMİŞ OLSUN DEĞİL,İLACINIZ YOK DİYORUZ”

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci de, ilaç sıkıntısının hayati önem taşıdığını kaydetti. Demirci, “Eczacı, reçetedeki ilaç var mı diye rafa bakmıyor. Yüzlerce yok ilacı ezberledi. "Geçmiş olsun"dan çok, "ilacınız yok" diyoruz. İlaç yokluğu, eczacının abartısı ya da muhalif bir söylem değildir. Ciddiye alınmalıdır. İlaç hava ve su gibidir. Yokluğu hayatidir, görmezden gelinemez. Eczacı neden hastasının reçetesini tamamlayamıyor?  Hasta neden elinde reçete, ilaç bulmak için eczane eczane dolaşıyor? Soruların yanıtını verecek olanlar sessiz kaldıkları sürece bu sorunu yaşamaya devam ederiz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?