USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İki köy haritadan silinecek

Oğuzeli İlçesi’nde 2013 yılında yapımına başlanılan Doğanpınar Barajı’nın yapımı büyük oranda tamamlandı. Şimdi sıra Kaşyolu ve Belören köylerinin taşınmasına geldi. Haritadan silinecek olan köyler için yetkililer yer aramaya başladı.

İki köy haritadan silinecek
27-01-2017 11:52
Google News
Oğuzeli İlçesi’ne bağlı Kaşyolu ve Belören köyler Doğanpınar Barajı projesi kapsamında yok olacak. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü şimdi bu köyler için yeni yerleşim alanı arıyor. Köyleri meraya taşımayı düşünen yetkiler bürokrasiyi bir türlü aşamıyor.

KAMULAŞTIRMA TAMAMLANDI

2013 Ocak ayında ihalesi tamamlanan Doğanpınar Barajı’nın inşaat çalışmalarına başlandı. Oğuzeli İlçesinin 17 kilometre güneyinde Kaşyolu ve Belören köylerini de içine alan baraj inşaatı Tutluca Köyü’nün arazilerine kadar uzanacak. Proje kapsamında Belören ve Kaşyolu’nda kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

KAMULAŞTIRMA İÇİN ÖDEME

Devlet Su İşleri Gaziantep Müdürlüğü tarım alanlarında da her ağaç için ayrı ayrı ücretlendirdi.. Baraj projesi kapsamında toplam bin 250 hektarlık alan kamulaştırıldı. Kamulaştırma alanları içinde evler, tarım arazileri ve ağaçlar da yer aldı. Araziler kuru, sulak, eğim ve ulaşıma göre değerlendirilip fiyat biçilirken her ağaca ayrı bedel ödendi. Ödeme yapılırken, ağaçların yaşı, cinsi ve verimliliği göz önüne alındı.

KÖYLER NEREYE TAŞINACAK?

Barajın yapımı için Kaşyolu ve Belören Köyleri’nin yerleşim alanları değişecek. Haritadan silinecek olan köyler için yetkililer yer aramaya başladı. Devlet yeni yerleşim yerlerini köylerin merasına yapmak istiyor ama bürokrasi engelini bir türlü aşamıyor. Köyler taşınması için Tarım Bakanlığı’nın meraların kullanımına izin vermesi gerekiyor. Diğer kurumlar bu izni bir türlü alamıyor. Konu Dün Gaziantep Valiliği İl Koordinasyon toplantısında gündeme geldi. Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, sorunun çözümü için kurum müdürlerine talimat verdi. Sorunun kurumlar arası yazışmasından sonra çözülmesi bekleniyor.

Pusula
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?