USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İHA'larla iklim araçları önce el TEKNOFEST'te ayrımsız anda demonstrasyon yaptı

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "İHA'larla iklim araçları ayrımsız karede tanıtım gösterisi yaptı. Dünyada da hakeza ortak tanıtım gösterisi bildiğimiz kadarıyla ilk." dedi.

İHA'larla iklim araçları önce el TEKNOFEST'te ayrımsız anda demonstrasyon yaptı
21-09-2021 23:02
Google News
İstanbul

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "(TEKNOFEST'te) İnsansız iklim araçlarıyla (İHA) iklim araçları bire müşterek karede demonstrasyon yaptı. Dünyada da hakeza müşterek demonstrasyon bildiğimiz kadarıyla ilk." dedi.

Bu sene dördüncüsü planlı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in geçmiş gününe bağlı değerlendirmelerde mevcut Bayraktar, bu sene TEKNOFEST'e beklediklerinden müşterek tomar uyanıklık bulunduğunu anlatım etti.

2019 yılına denli metronun havalimanına denli geldiğini anımsatan Bayraktar, "Metro o dönemden bu yana de tamirde. O sebepten ring seferleri düzenlendi. Ona karşın ego alanın rastgele köşesini gezdim, ziyaretçilerimizle de musahabe imkanım oldu. Diyebilirim ki az buçuk güç olsa da beklediğimizden hâlâ müşterek tomar paydaşlık oldu. Bildiğim kadarıyla sabahleyin saatlerinde 40 bin civarına ulaşmıştı fark bu sayı. Zaten amaçlarımızdan bir tanesi de buydu. 2019'da üstün dereceli kırdıktan sonraları hafta sonu aşırı derin kalabalıkla erinç karşıya kalmıştık. Şimdi TEKNOFEST aşırı hâlâ donanımlı, sevinçli müşterek curcuna deneyimi yaşatmış oldu." halinde konuştu.

TEKNOFEST'te dünyada geçmiş bulunan gösterilere imza attıklarını tamlayan Bayraktar, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"İHA'larla iklim araçları bire müşterek karede demonstrasyon yaptı. Dünyada da hakeza müşterek demonstrasyon bildiğimiz kadarıyla ilk. Burada en ehemmiyetli madde şu; o vasıtaların iri müşterek bölümü büsbütün Türk mühendislerinin ulusal ve ibdai dizaynı araçlar... Hemen arkamızda gördüğümüz GÖKBEY helikopteri ve gene başka tarafta AKINCI insansız iklim aracı... Bunlar büsbütün Türkiye'nin ulusal ve ibdai eserleri... Bütün elektronikleriyle, yazılımlarıyla, mekanik aksamlarıyla, aerodinamikleriyle ulusal ve ibdai kendisine düşünülmüş iklim araçları...

Onlar bire müşterek karedeydi. Bunun beraberinde Bayraktar TB2 İHA'mız bire müşterek karedeydi. Türk mühendislerin dizaynı müşterek kitap bulunan Hürkuş, gene insanlı terbiye uçağı hilecilik gösterisi yaptı. Bunun beraberinde Bayraktar TB2, Aksungur da gelecekti fakat keyif bilgisi dolayısıyla buraya gelemedi. Aynı karede 5 farklı, Türkiye'nin üretimi olan, Atak helikopterleri engelleme iktisap etmek üzere, iklim aracımız demonstrasyon yaptı. O da bizi aşırı heyecanlandırdı. Dün geçmiş el provasını görmüştük, çağ canlı, topu topu halkın önünde, çecik açıkça müşterek biçimde yapıldı. Bu vasıtaların müşterek bölümü da geçmiş el çecik açıkça demonstrasyon yaptı. Hepsinin bire müşterek karede olması bizi gururlandırdı diyebilirim."


- "Teknoloji dalında atık tohumlar adım adım yeşerdi"


Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in 4 senedir düzenlendiğini ve TEKNOFEST'in kalbini yarışmaların oluşturduğunu anlatım ederek, "Sadece defans endüstri alanındaki asar değil, başka çırçıplak bölgelerde da aşırı hâlâ enli müşterek yelpazede ülkemizin eserleri olsun istedik." dedi.

ASELSAN'ın düzenlemiş olduğu İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'na müşterek ekip gencin, İzmir'den katıldığını, ayrıca yaşamlarında geçmiş el bu bölgeye bu yarış vesilesiyle uyanıklık duyduklarını aktaran Bayraktar, şu biçimde bitmeme etti:

"Onlar o yıldan sonraları girişimlerini kurdular. 2019 ve 2020'deki TEKNOFEST'te o girişimleriyle geliştirdikleri eserleri sergilediler. evvel yarış etabında müşterek uygulayım bilimi geliştirmişlerdi, hoppadak yarışmışlardı. Sonra kurmuş oldukları takımla, kardeş kardeş bu teknolojiyi ticarileştirdiler. En akıbet aldığım habere göre, yılda 1 milyon dolar iş hacmi önleyen müşterek girişime dönüşmüş durumda. Bunun kabil aşırı hâlâ müşterek tomar kalıp var. Dünya çapındaki bazısı uygulayım bilimi yarışmalarında evren birincilikleri, ikincilikleri, üçüncülükleri geldi. Bunlar bizi aşırı gururlandırıyor. Bunu müşterek uygulayım bilimi ekosistemi kendisine düşünecek olursak bu atık tohumlar bundan sonraları adım adım yeşermeye ve kendini göstermeye başladı."

Teknoloji dalında atık tohumların adım adım yeşerdiğini anlatım fail Bayraktar, "Bu bizim düşüncesince en iri alım çalım diyebilirim. 20 sene öncesine dönülecek olsa ve 'bu eserleri dünyada ki yapacak?' sanarak sorulacak olsa ihtimal çoğumuz 'ancak eller yapar' sanarak yanıtlar verirdik. 'Biz müşterek bölgeye uyanıklık duyduk mu, ona dünyanın, insanlığın ve milletimizin faydasına olacak biçimde en maksimum gayreti gösterdik mi, ahlaka ve etiğe de uyma ederek sonuna denli uğraş ettik mi dünyanın en iyisini yapabiliriz' diyen binlerce canlı kardeşimiz bulunduğunu görüyoruz. Bu da bizim düşüncesince en iri düş donör madde diyebiliriz." halinde konuştu.


- "Bugün bundan sonraları dünyada açıkça boşluk en iri uygulayım bilimi platformu oldu"


T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, TEKNOFEST'in geçmiş el 2018 senesinde İstanbul Havalimanı'nda doğduğunu hatırlatarak, "Aslında büsbütün müşterek hayaldi, ayrıca kılıç az buçuk endişeliydik, 'acaba milletimiz buna taalluk boy bos mi, yarışmalarımıza müracaat olabilir mu' diye... İlk yıldan 20 bin müracaat almıştık. Yurt dışından da paydaşlık vardı. İşte bu büyüdü, çağ bundan sonraları dünyada açıkça boşluk en iri uygulayım bilimi platformu oldu." dedi.

TEKNOFEST yarışmalarının 200 binden müşterek tomar müracaat aldığını bildiren Bayraktar, TEKNOFEST'in 2019'da 1 milyon 720 binlik ziyaretçi iştirakı ile dünyanın en iri havacılık ve uygulayım bilimi etkinliği bulunduğunu söyledi.

Bayraktar, "Bu sene bundan sonraları ziyaretçi iştirakı hedefleyen müşterek anlayışımız yok. Ama şurası görüyoruz ki 81 ilden buraya paydaşlık var. 111 ülkeden değişik değişik yarışmalara paydaşlık bulunduğunu görüyoruz. TEKNOFEST, bundan sonraları kişi sınırlarını aşıp dünyaya açıldı. Dünyadan talepler gelmeye başladı. Azerbaycan bunlardan biri." sanarak konuştu.


- "TOGG, geçmiş kere TEKNOFEST'te halis muhlis kamuoyuyla burada buluşmuş oldu"


Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Fatih Kacır da Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) 2019'un akıbet günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşidinden kamuoyuna tanıtıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Ondan sonraları da az buçuk kelimesiz ve aşırı derin müşterek biçimde bugünlere geldi. 2022 yılı böylecene inşallah yollara çıkması hedefleniyor. Proje, iri müşterek ivmeyle bitmeme ediyor. TOGG, geçmiş kere TEKNOFEST'te halis muhlis kamuoyuyla burada buluşmuş oldu. Çok derin müşterek uyanıklık var. Herkes TOGG ile anı fotoğrafı çektiriyor. Ümidimiz, 2022 yılı böylecene yollarda görebilmek. 2022 TEKNOFEST'te de inşallah gelenleri TOGG aracıyla gezi ettiriyor olmayı hedefliyoruz."



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?