USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama! 199'u arayın

İçişleri Bakanlığı'ndan koronavirüs kısıtlamaları kapsamında bugün ve önümüzdeki günlerde uygulanacak yasaklarla ilgili olarak kritik bir bilgilendirme yazısı geldi. Cuma namazına gitmek serbest mi? Kimler ve hangi camilere gidilebilir? gibi soruların cevaplandığı İçişleri Bakanlığı açıklamasında bunun dışında da merak edilen birçok soru yanıt buldu.

İçişleri Bakanlığı'ndan flaş açıklama! 199'u arayın
01-01-2021 16:40
Google News
Son dakika açıklamasında ayrıca 199'u aramadan yapılmaması gereken işlemler de vatandaşlara duyuruldu.İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre koronavirüs salgınının yayılımını durdurmak için birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Dün gece başlayan kısıtlama, 4 Ocak Pazartesi sabah saat 05.00'e kadar sürecek. İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağında vatandaşların en çok merak ettiği 13 sorunun cevaplarını yanıtladı. Vatandaşlar en çok, yılbaşı olan "1 Ocak günü cuma namazına gidilecek mi?" sorusuna yanıt aradı.

Cuma namazına gidebilecek olanlar ve gidilebilecek noktalar da bu şekilde cevaplanmış oldu. İşte Bakanlığın cevapladığı sorular;

ÇİÇEKÇİLERE YILBAŞI İZNİ

Sokağa çıkma kısıtlamalarının tam gün olarak uygulandığı günlerde sadece çiçek satışı yapan işyerleri 10.00 ile 17.00 saatleri arasında evlere servis şeklinde hizmet sunabilecek.

OTEL REZERVASYONU OLANLAR

Otel veya konaklama tesislerinde rezervasyonu bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi almak kaydıyla özel ve toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edebilecek. Otel rezervasyonu bulunan 20 yaş altı gençler ve çocuklar ise yanlarında velisinin bulunması şartıyla izin almaksızın seyahat edebilecek

 MARKETLER, FIRINLAR

Kısıtlama süresince gündüz 10.00 ile 17.00 saatleri arasında marketler, fırınlar, kasap ve kuruyemişçiler açık olacak. Vatandaşlar araç kullanmadan bulundukları bölgede alışverişlerini yapabilecek. Online satış firmaları da 10.00 ile 24.00 saatleri arasında hizmetlerine devam edecek. Cemevlerinde inanç faaliyetlerini yürüten dede, dernek/vakıf yöneticisi gibi 65 yaş ve üzeri kişiler sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde, cemevlerine gidip gelebilecek. Apartman görevlileri izin belgesi şartıyla gidiş-geliş güzergahıyla sınırlı olmak kaydıyla kısıtlamadan muaf olacak. Evcil hayvan satışı yapan işyerlerinin sahipleri ile bu işyerlerinde çalışanlar da işyerinde bulunan hayvanların günlük bakım ve beslenmelerini yapabilmek için muaf olacak.

İŞTE BAKANLIĞIN CEVAPLADIĞI 13 KRİTİK MADDE;

HAMAM, SAUNA, SPOR SALONU


30.11.2020 tarih ve 20077 sayılı Genelgemizin 2. maddesine göre; yeni bir karar alınıncaya kadar yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu ve lunaparkların faaliyetleri durdurulmuştur. Bu çerçevede ana faaliyet alanına herhangi bir kısıtlama getirilmeyen tesisler/işletmeler içerisinde bulunan yüzme havuzu, hamam, spa, sauna, masaj salonu, cep sineması ve lunaparkların da yeni bir karar alınıncaya kadar kapalı olması/hizmet vermemesi gerekmektedir.

TATLICI, PASTANE VE KAFELER

Lokanta ve restoran tarzı işyerleri; - Hafta sonları (Cumartesi ve Pazar), 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı Genelgemizin 1.4 maddesine göre 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis şeklinde, - Hafta içi (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma), 18.11.2020 tarih ve 19161 sayılı Genelgemizin 2. maddesinde göre; 10.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise telefonla ya da online sipariş yoluyla paket servisi şeklinde hizmet verebilmektedirler. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan gün ve saatlerde; tatlıcılar (sadece tatlı satışı yapılan yerler) ve pastaneler de lokanta ve restoranlara dair Genelge hükümlerine tabidirler.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?