USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İçişleri Bakanı Soylu'dan Kadıköy saldırısına ilişkin son dakika açıklamalar!

İçişleri Bakanı Soylu, Kadıköy'deki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Soylu, "Yaptığımız tüm çalışmalarda bir terör bağlantısı göremedik." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu'dan Kadıköy saldırısına ilişkin son dakika açıklamalar!
11-10-2022 10:51
Google News

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadıköy'deki patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunuyor. 

İstanbul Kadıköy'de gerçekleşen olay, dün saat 19.00 sıralarında Fikirtepe Mahallesi'nde meydana gelmişti. 3 katlı binanın 2'inci katında patlama olmuş, patlama sonrasında bina alevlere teslim olmuştu.

Bakan Soylu'nun Kadıköy patlamasına ilişkin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Güya, 8 yaşındaki çocukla 70 yaşındaki birisi bomba imal ediyordu. İlk paylaşımların önemli bölümü bu. FETÖ'nün, terör örgütünün bot hesapları ortaya çıkıyor ve psikolojik harekat başlatıyorlar. Dün gece İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzden bilgi aldım. Terör olabilir, olmayabilir de. Şu anda elde ettiğimiz bilgi; 1959 doğumlu M.K. yakınlarının ve akrabalarının şizofren hastası olduklarını söyledikleri, bir sol ayağının kesik olduğu ve evinin çöp eve döndüğü, evde metal parçaların bulunduğu, evinde bir yıldır toz halde bulundurduğu maytap, havai fişek gibi malzemelerin bulunduğu, kurusıkıdan bozma tabanca bulunduğu, 1980 öncesi aşırı sol örgütlerle irtibatı olduğu, İsviçre'de adam öldürmeden cezaevinde yattığı, kendi kendine yaşayan, elektriğe meraklı birisi."

Evde toz halde havai fişek malzemesi bulundu. Terör bağlantısı göremedik, bir terör örgütüyle irtibat ve iltisak göremedik. 30'a yakın kişinin ifadesini aldık. Soruşturma Başsavcılık tarafından yürütülüyor."

Bakan Soylu konuya ilişkin son olarak da, "Evde oksijen tüpü ve normal tüp var. Olayda ikisi de patlamış. Bizim ilk gördüğümüz evde tek başına yaşayan, cezaevine girmesini kendini ihbar edenlere yükleyen, 1980 öncesi aşırı sol gruplarla ilişkili bir kişiden bahsediyoruz. Elektroniğe, mekaniğe, metale meraklı. Örgüt bağlantısı tespit edemedik" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?