USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Husiler işgale hazırlanıyor

Yemen Islah Partisi Husilerin birkaç saat içinde tüm devlet ve askeri kurumları işgal edeceğini ileri sürdü.

Husiler işgale hazırlanıyor
04-02-2015 19:25
Google News
Yemen Islah Partisi, (Müslüman Kardeşler’in Yemen kolu) Ensarullah Hareketi’ne bağlı kişilerin (Husiler) bir kaç saat içinde Sana’daki bütün devlet ve askeri binaları işgal edeceğini öne sürdü.

Husilerin geçen cuma günü başlattığı, ’'Genişletilmiş Ulusal Konferansın’' son gününde açıkladığı kararları ve ülkedeki diğer siyasi parti ve gruplara verdiği 3 günlük sürenin bugün biteceğini hatırlatan Islah Partisi, Husilerin günün sonuna doğru geri kalan diğer devlet birimlerine de gireceğini iddia etti.

Partinin internet sitesinden yapılan açıklamada, Husilerin ’'darbe planında’' bugün son aşamaya geçileceğini ve verilen 3 günlük sürenin bugünden sonra atacakları adımları ’'meşrulaştırmaya yönelik bir siyasi manevra’' olduğunu savundu.

Husiler tarafından organize edilen ’'Ulusal Konferansı"nın ardından, pazar günü, ülkedeki siyasi gruplara ’'çözüm planı’' için 3 günlük süre verildiği açıklanmıştı.

Konferansın ardından yayınlanan ve ’'Husi deklarasyonu’' olarak nitelendirilen kararlar kapsamında, ülkedeki tüm siyasi parti ve gruplara, "siyasi krizin giderilmesine yardımcı olacak çözüm önerilerini sunmak için 3 günlük mühlet verildiği, aksi halde Husi hareketinin inisiyatif alacağı" ifade edilmişti.

Yemen’de, Cumhurbaşkanı Hadi’nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek’in 17 Ocak’ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi’nin Sittin Caddesi’ndeki konutuna saldırmasıyla yeni boyut kazanmıştı.

Bu süreçte Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet 22 Ocak’ta, "Husi Ensarullah Hareketi’nin yönetime müdahale ettiği" gerekçesiyle istifa etmişti. Bu gelişmenin ardından kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Hadi’nin sunduğu istifa reddedilmişti. Bölgede yaşanan olayların ardından siyasi tarafların, ülkedeki krize çözüm bulmak için başlattığı görüşmelerden henüz bir sonuç alınamadı.

(AA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?