USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Huawei’nin Mali İşler Direktörü ve ABD Adalet Bakanlığı anlaşmaya vardı

Kanada'da Aralık 2018'den beri gözaltında bulunan Huawei'nin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou'nun, aleyhindeki suçlamaların düşürülmesi düşüncesince ABD Adalet Bakanlığı ile anlaşmaya vardığı duyuruldu.

Huawei’nin Mali İşler Direktörü ve ABD Adalet Bakanlığı anlaşmaya vardı
24-09-2021 23:47
Google News

Kanada'nın Vancouver Havalimanı'nda 1 Aralık 2018 tarihinde gözaltına tahsil edilen Çin merkezli uygulayım bilimi firması Huawei'nin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou'nun aleyhindeki suçlamaların düşürülmesi düşüncesince ABD Adalet Bakanlığı ile anlaştığı açıklandı. Meng ile alakalı suçlamaların ABD'deki Brooklyn Federal Mahkemesi'nde görüşüleceği belirtildi. Söz konusu anlaşma, duruşma çeşidinden onama edilirse Meng başıboş bırakılacak ve Çin'e arka dönmesine müsaade verilecek.

ABD medyasında arazi meydan haberlerde, Meng'in Çin'e dönmesine olanak tanıyacak anlaşmanın ortak parçası adına aleyhindeki kimi suçlamaları onama etmesinin beklendiği anlatım edildi. Anlaşmanın Meng'in gözaltına alınmasından endamsız ortak müddet sonraları Çin'de gözaltına tahsil edilen 2 Kanadalı Michael Spavor ve emektar dış ilişkiler uzmanı Michael Kovrig'in başıboş bırakılmasının da önünü açabileceği düşünülüyor. Anlaşma ile ABD ve Çin arasındaki anlaşmazlığın da çözülmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Çin merkezli uygulayım bilimi firması Huawei'nin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou, ABD'nin İran'a müteveccih yaptırımları ile ilgilendiren sahtekarlık icra ettiği sebebi öne sürülerek 1 Aralık 2018'de Kanada'nın Vancouver Havalimanı'nda Meksika'ya pervaz etmek üzereyken gözaltına alınmıştı. Meng'in gözaltına alınmasının peşi sıra Kanadalı emektar dış ilişkiler uzmanı Michael Kovrig ile iş kadını Michael Spavor, casusluk icra ettikleri iddiası ile Çin'de cezaevine konmuştu.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?