USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Honda HR-V'nin Türkiye fiyatı açıklandı! İşte özellikleri

Honda'nın C segmentindeki ilk hibrit modeli olan HR-V e:HEV, 5 Mart'ta Türkiye’de satışa sunulacak.

Honda HR-V'nin Türkiye fiyatı açıklandı! İşte özellikleri
25-02-2022 14:04
25-02-2022 14:07
GAZİANTEP
Google News

Yalnızca hibrit motor seçeneğiyle satışa çıkacak olan Yeni HR-V, 1,5 litrelik DOHC i-VTEC benzinli motor, lityum iyon batarya ve akıllı bir güç kontrol ünitesine bağlı olan yenilikçi bir sabit vitesli güç aktarım organından oluşuyor.

Honda’nın SUV segmentindeki tasarımıyla dikkat çeken temsilcisi HR-V’nin Jazz’dan daha büyük boyuta sahip olması sebebiyle; yeterli elektrik enerjisinin depolanabilmesi için hücre sayısı 48’den 60 adede çıkarıldı.Daha büyük batarya hücresi boyutuna rağmen, yeni modeldeki kullanım alanından ödün verilmiyor. Aynı zamanda, elektromotor ve tekerlekler arasındaki dişli oranı azaltılan HR-V’nin çevik bir hızlanma hissi ve dinamik performansı iyileştirilmiş.

Geleneksel bir güç aktarım sistemi yerine kullanılan sabit vitesli şanzımanda çok daha az direnç oluşuyor. Böylelikle Honda’nın verimli sistemi; günümüzde satışta olan diğer hibrit sistemlere kıyasla şehir içi sürüşlerinde daha az enerji tüketiyor ve daha yüksek toplam elektrikli sürüş süresi oranı sunuyor.Yeni nesil HR-V’nin hibrit destekli benzinli motoru, 253 Nm tork ve toplam 96 kW (131 Beygir) güç üretebiliyor. 100 km’de 5,4 lt yakıt tüketimi değeriyle verimli yakıt ekonomisi hedefleyen hibrit sistem, HR-V’nin 0’dan 100 km/s hıza 10,6 saniyede ulaşmasını sağlıyor. Honda e:HEV sisteminde, hem şehir içi hem otoyol sürüşlerinde ideal performansın elde edilebilmesi için üç farklı sürüş modu kullanıma sunuluyor. Akıllı Elektronik Kontrol Ünitesi, yol ve çevre koşullarına bağlı olarak en verimli sürüşü kullanıcılarına sunabilmek için;

EV Drive, Hybrid Drive ve Engine Drive olmak üzere üç sürüş modu arasında otomatik olarak geçiş yapıyor. Sistem; otoyol gibi sabit yüksek hızlı sürüş koşullarında en verimli seçenek olarak Engine Drive moduna geçiş sağlıyor. Anlık hızlanma gereksinimlerinde ise sistem Hybrid Drive moduna geçerek elektromotorun gücüyle ek performans sunuyor. 

Bunun yanı sıra 2022 Honda HR-V hibrit modelinde yer alan Hybrid Drive modunda benzinli motorla çalışan jeneratörden gelen güç, bataryayı şarj ediyor ve verimlilik avantajı sağlıyor.

 


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?