USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Her şeyi unuttu ama Kur'an-ı Kerim'i öğrendi

Gaziantep'te yaşayan 68 yaşındaki Ekrem Gür, 6 yıl önce yakalandığı alzheimer hastalığı sonrası her şeyi unutmaya başladı. Normal insanların dahi öğrenmekte zorlandığı Kur'an-ı Kerim'i aldığı eğitimlerle 3 ay gibi kısa bir sürede öğrenen Ekrem Gür, hafız olmak iç

Her şeyi unuttu ama Kur'an-ı Kerim'i öğrendi
27-03-2021 14:11
Google News

6 yıl önce namaz kılarken başlayan unutkanlığının ardından hastaneye giden 68 yaşındaki Ekrem Gür, alzheimer hastalığına yakalandığını öğrendi. Kısa sürede şiddetlenen hastalık sonrası her şeyi unutmaya başlayan Gür, Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı moral evinde aldığı eğitimlerle 3 ay içerisinde Kur'an-ı Kerim okumaya başladı. Normal insanların dahi öğrenmekte zorlandığı Kur'an-ı Kerim'i 3 ay gibi kısa bir sürede öğrenen Ekrem Gür'ün sonraki hedefi ise alzheimer hastası olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olmak.

Namaz sırasında alzheimer olduğunu öğrendi

Alzheimer hastalığını ilk olarak namaz sırasında fark ettiğini ifade eden 68 yaşındaki Ekrem Gür, “ Alzheimer olduğumu şöyle öğrendim. Cuma günü namaz kılmak için camiye gitmiştim. Namaz son kıyamında kalkmadım. 2 kişi yanıma geldi ve neden kalkamadığımı sordular. Bende bilmiyorum dedim. Ayağa kalkmak ister misin diye soru sorarak yardımcı olmaya çalıştılar ve beni ayağa kaldırdılar. Bir baktım ayağa kalktım.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?